Változás a Kanadába történő beutazás szabályaiban

Tájékoztatjuk a Kanadába utazó magyar állampolgárokat, hogy Kanada 2015. augusztus 1-jén bevezette az elektronikus beutazási engedélyt (Electronic Travel Authorisation / Autorisation de voyage électronique, röviden: eTA), amely 2016. március 15-től lesz a vízummentes beutazás feltétele.

A beutazási engedély hiányában a Kanadába induló repülőjáratra történő beszállítást a légitársaság meg fogja tagadni.

A kanadai hatóság a rendelkezésére álló információk alapján megtagadhatja a beutazási engedélyt, ha a kérelmezőt korábban például kiutasították Kanadából, vagy elutasították a menekültkérelmét. Az 5 évig vagy az útlevél lejártáig érvényes engedélyt az interneten lehet 7 kanadai dolláros díj ellenében igényelni.

Megemlítendő, hogy csak a légi utazásra szükséges az eTA, aki szárazföldön vagy tengeren lépne be Kanadában, csak a megfelelő úti okmányokkal kell rendelkezzen.

Hangsúlyozzuk, hogy az eTA megléte önmagában nem biztosít belépési jogot! A határellenőrzést végző kanadai hatóság ugyanúgy kérheti a beutazó magyar állampolgároktól a kiindulás országához történő kötődésének, illetve a tervezett kanadai beutazása céljának és körülményeinek bemutatását.

Bővebb tájékoztatásért keressék fel a http://canada.ca/eTA oldalt (angol és francia nyelvű)!

(megjegyzés: Ez egy pozitív újítás, hiszen az elektronikus beutazási engedéllyel valószínűleg ki lehetett volna szűrni azokat az utazókat, akiket a múlt hónapban például nem engedtek fel a Kanadába tartó repülőgépekre, így csak a fejenként 7 dolláros regisztrációs összeget bukja az ember és nem a teljes repülőjegy árát.)

forrás: A kanadai kormány közleménye / Magyarország kanadai nagykövetsége

Kanadai Magyar Hálózat

31 hozzászólás

 1. Most akkor UNIO- s ország vagyunk,vagy közel kelet ?

 2. Ezt én most nem értem! Ha csak 2016 márciusban lép életbe ez a rendelet, akkor a cikkben lévő linkben olvasható “visszafordítást” ez nem indokolja! Akkor most igényelnek 7 dollárért beutazási engedélyt, vagy ne?

 3. Ez egy kivalo intezkedes!! Aki nem fogja fel,hogy ez egy a tisztesseges szandekkal beutazoknak egy nagy segitseg. 7$ koszono viszonyban sincs a repulojegy araval. Egy szo mint szaz..ez remek. Koszonjuk a tajekoztatast.

 4. Abban kernek segitseget,hogy neten kivül hol lehet hozzajutni.Sajnos nem beszelek mas nyelvet es igy elolvasni sem tudom a felteteleket.A jegyem mar megvan.

 5. Ez ugyanaz szinte mint az Egyesult Alllamokban az Esta ! Aki nem volt elozeleg kitoloncolva vagy nem buntetett eloeletu vagy az de kapott ra pardont akkor automatikusan megkapja aztan itt a hatarnal a eldonthetik meg a belepesnel hogy valoban megfelel arra hogy beengedjek mint turista vagy sem ! De a kanadaba valo belepesnel a hataron torteno ujabb elbiralas csak a turistakent erkezoket erinti a menekult keroket nem mert oket automatikusan be kell hogy engedjek ha annak valljak magukat !
  Es felreertes ne essek ez minden mas orszagra is vonatkozik nem csak magyarorszagra ! Kiveve az egyesult allamok ! Aki viszont hivatalosan nevet valtoztatott es uj utlevele van az ovatos legyen ugyanis oket megtevesztheti mert a rendszer nem ismeri fel es vagy megkapjak az ekektronikus engedelyt vagy azt ajanljak neki hogy menjen a legkozelebbi kovetsegre es ott kerje !

 6. Ebben csak az a megteveszto hogy aki menekultkent jon annak is turista szandekot kell beirnia es nem azt hogy letelepedo mert akkor a rendszer maskepp biralja el ! Aztan itt a belepesnel mar mondhatja hogy menekult !

 7. Ez a törvény a válasza a kormánynak arra hogy a bíróság alkotmány ellenesnek ítélte a biztonságos országok listáját.Meg az is közre játszik, hogy a mostanában menekült kérelmező 99 százalékban pozitív döntés született.

 8. Remélhetőleg ősszel ez a kormany elbukik és a demokraták liberálisok eltörlik ezt

 9. Szeretnem Megkerkezni ha valaki meg nem jart Kanadaba es csak latogato akkor neki is kell ez az engedely?

 10. Nagy a világ, ilyen barátságtalan országra nem vagyok kíváncsi…..

 11. Hajra Magyarorszag levagyunk minositve (unio 🙂 )

 12. Régebben nagyon szerettem Kanadát, soha nem voltam még ott, de ezek után nem is érdekel.

  I used to interest in Canada. I always wanted to visit this beautiful country as I have never been to there. But after these changes I just simple do not interest in Canada any more.

  • Kedves bobhopmop! az 5 évre érvényes eTA kérvényezési költsége vagyis a 7 dollár (kb. 1650 Forint) vette el a kedvét Kanadától, vagy az applikáció 5 perces kitöltése?

 13. A rasszista, a kirekesztő, intoleráns, ellenséges, idegenellenes kanadai kormány megvédi az állampolgárait, és azok munkahelyeit és jövőjét. Hogyan lehetnek képesek ilyen rettenetességre?

 14. A HVG-ben ugy irtak hogy csak egeszseges emberek utazhatnak be Kanadaba. ??? Ezt hogy ertik?

 15. Kedves Ferenc! az 5 évre érvényes eTA kérvényezési költsége vagyis a 7 dollár (kb. 1650 Forint) vette el a kedvét Kanadától, vagy az applikáció 5 perces kitöltése?

 16. Tisztelt Honfitársaim!

  Legyenek szívesek nem analfabéta módjára olvasni a közleményt! Az eTA a vízum mentes beutazás feltétele. Magyarország is vízumhoz köti sok más ország állampolgárainak beengedését Magyarországra. Ha magunknak fenntartjuk ezt a lehetőséget, akkor engedtessék ez meg Kanada számára is.
  Talán ismerős a mondás: "Más szemében a szálkát is meglátja, a sajátjában a gerendát sem."

 17. mejik oldalon lehet kitölteni a beutazási engedéjt???????????

 18. akinek letelepedesi engedeje van annak is kell eTA?

 19. Szeretnek egy kerdest fel teni jo lenne ha valaszolnanaknekem higy tisztan lassak ugyan is itt a magyar kormany intezkedeset latom megint csak de mas lenne a kerdesem ha valaki mind menedek jogot kert es bizonyitast nyart es meg kapta a letelepedest milyen torvenyek vonatkoznak rezidentekre ugyan is jo magam 15 evig nem voltam otthon mijen feltetelek melet mehetek haza??????????????

 20. Menyi idot kell varni az engedelyre? Neztem a netten nem kaptam valaszt. Valaki segitsen. Koszonom.

 21. Kanada Világa Üdv! Az szeretném kérdezni, hogy magyar nyelven hol találom meg? Az utazási irodám is gondban van a (angol) kitöltésével, mert Pl: aláírást is kérnek. Az hogy oldható meg, egy elektrónikus űrlap kitöltésénél? Köszi

 22. Feltétellel nélkül hazamehetsz. Ha kiváltod a magyar útleveled, magyarként, ha van kanadai útleveled kanadaiként.

 23. én már voltam Kanadába és nagyon szivesen vissza mennék ha lehetne ott legalább ember számba veszik a szegényeket ,nem tiporják sárba a kissebbséget minden tiszteletem Kanadáé

 24. Kérdezném hogy négy éve kint élő unokámat hogyan tudnám ithon személyes kapcsolat tartás végett látni.Történet hogy ki utaztak Canadába családostul,de az anyuka hamis vádak alapján feljelentést tett a rendőrségen hogy meglökte a férje aki a fiam.A bíróság 12/napra elzárta ,telefonon kérte a személyes dolgait küldjék utánna de ez nem történt meg,további vadaskodást jelentettek holott a börtön irodából telefonált,de mégis elfogadták hogy fenyegetés is volt benne?A személyes dolgai még mindég ott vannak egy ügyvédnél aki nem küldte a fiam után a ruházatát.Kiutasították az országból egy alsó gatyába és pólóba küldtékhaza az emigráció,akik még egy hónapig ott tartották milyen jogon? Hiszen még érvényes volt a repjegye ha nem tartották volna tovább fogva.Hozzáteszem túristaként volt az országban ő a kislánnyal haza akart jönni ebből adódott a hamis vád a feleség részéről,mivel ő maradni akart.Ez kiderült a továbbiakban bírósághozfordultunk ott kiderült hogy magának és a kislánynak már jóval korábban vett repülőjegyet ,de mint megtudta ez büntetendő cselekmény ha az apa engedélye nélkül kiviszi a gyermeket Canadába tehát a férjét is rábeszélte a kiutazásra ezutan kezdőttek a problémák.A bírósági itélet kimondja a személyes kapcsolattartást az apával de hogyan ha kivan utasítva.Négy év hosszú idő számára is és számunkra is.Mit lehet tenni hogy az unokánk a személyes kapcsolat tartásra haza jöjjön.Mivel menekült státuszi kérelmük be vanbe adva így az útlevél is a hatóságnál van kihez forduljak mint egy ilyen oldalhoz.Meg köszönöm segítségüket amennyiben tudnának segíteni.

 25. Szeretném meg érdeklődni. A lányom Montrealban született, most 15 éves Kanadában szeretnél befejezni a tanulmányait.Valamelyik szülő lehet utazhat vele és ott maradhat e? Több helyről informálódtam de, konkrét válasz nem igen kaptam.Nagyon meg köszönném az információt!

 26. csorba józsef bertalan

  kérdésem három éve lettem deportálva élettársam koholt vádai miatt. azota más kapcsolatom van ami hivatalos férj és feleség. lehetséges volna vissza térnem uj családommal és mik ennek a feltételei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*