Tűz miatt evakuálni kellett egy Marokkóból érkező gép utasait a montreáli reptéren (+video)

A montreáli Pierre Elliotte Trudeau nemzetközi repülőtéren evekuálni kellett a Casablancából érkező gép utasait miután egy poggyászszállító jármű lángra gyúlt a repülő közvetlen közelében.  Félő volt, hogy átterjedhet a tűz a repülőgépre, így a gyors vészcsúszdás kiürítés mellett döntött a személyzet. Az incidens eredményeként öt ember került kórházba.

 

 Összesen viszont 7 fő sérült meg, ketten azonban nem voltak hajlandóak kórházba menni. Néhányan közülük akkor sérültek meg, amikor a vészcsúszdán csúsztak le, mások szénmonoxid-mérgezést kaptak.

A legénység döntése volt, hogy így hagyják el az utasok a légi járművet, mondta Francois-Nicolas Asselin repülőtéri szóvivő. A Szövetségi Közlekedésbiztonsági Felügyelet megvizsgálja a baleset okát és azt, hogy megfelelően kezelték-e az utasok kiürítését.
A tűzről és az evakuálásról készült felvétel

A tűz a poggyászszállítóban keletkezett, amely a Boeing 767-es repülőgép rakterénél tartózkodott. Evakuálták a gép 250 utasát és a személyzetet. A helyszínre siető sürgősségi szolgálatnak gyorsan sikerült megfékeznie a tüzet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*