Több tízezren áram nélkül maradtak a viharos szél miatt Québecben

windMontreal – Az Environment Kanada korábban kiadott figyelmeztetése szerint viharos erősségű szélre lehet számítani, amely elérheti a 90 – 100 kilométeres óránkénti sebességet, és zavart okozhat a P.E. Trudeau nemzetközi repülőtér forgalmában is.

Ontarioban már reggel egy alacsony nyomású légköri rendszer mozgott a Nagy-tavak környékén, és egyes helyeken 100 km/h volt a szél sebessége. Ez a légköri rendszer érte el Montreál körzetét is dél körül.

A 40-es autópályán egy pótkocsis kamiont borított fel a szél , amely komolyabb személyi sérülést nem, de komoly torlódást okozott  Vaudreuil-Dorion körzetében.

Este 7 órakor már több mint 350 ezer háztartás maradt áram nélkül, köztük több tízezren Montreálban, Laval, Montérégie, Laurentians, Lanaudière és Outaouais régiókban.

Az erős szél különösen nagy hullámokat keltett a Szent Lőrinc folyó északi partján, Baie Comeau és Sept-Îles környékén.

Az Egyesült Államok északkeleti részén ugyan ez a helyzet, amely ebben a régióban a légiközlekedésre is hatással volt és szintén áramkimaradásokat okozott.

További figyelmeztetéseket adtak ki Maine, Észak-Karolina, és a nagyvárosok – mint Boston, Philadelphia és New-York körzetére is, ahol a szél elérheti a 97 kilométer per órás sebességet.

 

Fát vágott ketté a szél a Van Horne Avenue-n, Montreálban

Fát vágott ketté a szél a Van Horne Avenue-n, Montreálban

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*