Teljes erővel dolgoznak az áramszolgáltatás helyreállításán (+képek, +video)

KV | Kathleen Wynne -Ontario tartomány miniszterelnöke elmondta, hogy keményen dolgoznak azon, hogy az extrém időjárás által érintett területeken a családok biztonságát megőrizzék és az áramellátást helyreállítsák mindenhol, amilyen gyorsan csak lehetséges. Ennek ellenére így is esélyes, hogy sokaknak nem lesz Karácsonykor áram az otthonaikban.

Eközben a CBC szerint az áram nélkül maradt háztartások száma elérte a 420 ezeret Ontarioban, Torontóban pedig a 300 ezret. A rendőrség egy kilométer hosszúságban lezárta a pénzügyi negyed szívében a Bay Street-en, mivel az épületek annyira eljegesedtek, hogy a lehulló jégdarabok komoly veszélyt jelentenek.

Dél-Ontario, Québec és az Atlanti területek érintettek annak a hatalmas időjárási rendszernek, amely jég alá vonta ezen vidékeket és a rendkívüli időjárásnak az okozója. Az ónos eső miatti riasztást Torontóban feloldották ugyan, de továbbra is érvényben vannak Belleville, ON-tól az egész atlanti partvidékig.  A Toronto Hydro elektromos szolgáltató arra számít, hogy heves széllökések lesznek, és újabb vonalakon szakad meg az áramellátás.

A The Globe and Mail kanadai lap szerint Rob Ford, Torontó polgármesterének háza is sötétbe borult a vihar miatt, aki a város történetének legrosszabb viharának nevezte a jelenlegit.

A kanadai kormány 5 tanácsa a biztonság érdekében

  1. Ha feltétlenül ki kell menni az utcára, akkor figyeljen a faágakra és a vezetékekre, amelyek a jég súlya alatt összeroskadhatnak.
  2. Ne közelítsen meg semmilyen távvezetéket. Bármely lógó vezeték veszélyes lehet. Maradjon legalább 10 méterre a vezetékektől illetve azon tárgyaktól amelyek hozzá vannak kapcsolva.
  3. Kerülje el az autóvezetést, amennyiben ez lehetséges. Az ónos eső miatt az utak rendkívül csúszósak. Várjon pár órát az ónos eső után, így az utak karbantartóinak elegendő ideje és lehetősége is van arra, hogy megfelelően beszórják homokkal vagy sóval.
  4. Az erős szél és a fagy növeli a hipotermia  (kihűlés) esélyét. Hordjon gumitalpú csizmát vagy cipőt.  Ha farmon él akkor a jószágait vigye menedékre, ahol takarmány áll rendelkezésre.
  5. Kövesse a híreket a helyi televíziókban és rádióállomásokon, hallgassa az időjárásjelentést és figyelje az Environment Canada figyelmeztetéseit.
Szilvi-tél01

Jégpáncél | Fotó: Nagy Szilvia (Toronto)

Szilvi-tél03

Nem ritka látvány a széthasadt fa | Fotó: Nagy Szilvia (Toronto)

Szilvi-tél02

Az ágakra és a vezetékekre ráfagyott jég veszélyt jelent. | Fotó: Nagy Szilvia (Toronto)

Országos időjárás előrejelzés>>

One comment

  1. Fel a fejjel nem sokáig tart!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*