Tarlós szerint az okozott kárt az országnak aki rávilágított Schmitt Pál plagizálására

Schmitt Pál összes pénteki nyilvános programját lemondta, mindeközben a Sándor Palota előtt elmaradt az őrség fegyvercseréje is azok miatt a tiltakozók miatt akik, sátrakkal elfoglalták a teret. Az LMP-s aktivisták ülve tiltakoznak Schmitt Pál ellen, és azonnali távozását követelik. A téren öt rendőr jelent meg és a tüntetőket kérdezgették, hogy önszántukból vannak e a téren, majd tovább álltak, majd egy kamerával felszerelt rendőrségi busz is felbukkant. Egyre több bámészkodó turista követi az eseményeket és fotóznak.  “Addig maradunk, amíg le nem mond” – mondta az origo-nak Dorosz Dávid LMP-s képviselő, aki jelenleg tucatnyi társával a Sándor-palota előtt tüntet. A nyakában egy tábla lóg azzal a felirattal, hogy “Ország Orbán elnöke”. Az ország szó át van húzva a táblán.

Schmitt Pál még mindig nem állt ki a hírrel, hogy lemond az elnöki tisztségéről annak okán, hogy méltatlanná vált a posztra, méltatlan arra hogy Magyarországot képviselje. Feltételezhetően most valamilyen válságstáb ülhetett össze, amely megmagyarázza a bujdoklást és a hallgatást. Komoly fejtörés ez Orbán Viktornak is és ahogy megszokhattuk valamiféle kommunikációs trükkel fogják elpuhítani Schmitt távozását, melyben mindenki más hibás lesz kivéve maga az államfő és a kormányzó párt. Tarlós István például azt tartotta felháborítónak, hogy ezt az ügyet egyáltalán valaki előhozta, és szerinte ezzel nem Schmitt Pálnak, hanem Magyarországnak okozott kárt. Vagyis szó nem esik Schmitt lopásáról, hanem az a hibás aki rávilágít arra, hogy egy tolvaj irányítja az országot. Vajon mi az Ország érdeke? Az hogy egy tisztességes közmegbecsülésnek örvendő, tekintélyes ember álljon az ország élén, vagy egy tolvaj? Tarlós ezzel szentesíti azt, hogy a lopás nem bűn, azt sugallja, hogy a mai politikai elitnek nem kell példát mutatnia a tisztességből, miközben a keresztényi értékeket ezek szerint álságosan hirdetik és hivatkoznak rá.  Szijjártó Péter és Orbán Viktor is az alaptörvényre hivatkozott a mai napon, ami szerint az elnök személye sérthetetlen. Schmitt Pál két napja azt nyilatkozta Szöulból, hogy eszébe sem jutott lemondania.

Schmitt Pál ezekben a pillanatokban még mindig Magyarország elnöke. Este a Magyar Televízióban fog a nyilvánosság elé állni, ahol válaszol minden kérdésre.

A legújabb hírek szerint Schmitt nem akar lemondani. (CET  16:08)

 

 

One comment

  1. Ezek szerint a bűncselekményekben a tanúk a bűnösök, és az elkövetők az áldozatok!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*