Kitartás és rengeteg munka – Szászrégenből Oakville-be a kanadai állampolgárság küszöbén

  Éppen három éve írtunk először itt a Kanada Világa portálon az erdélyi születésű Bozsoky Szabolcsról, aki akkor még Monctonban (New Brunswick) élt és csak tervezgette, hogy onnan is tovább költözik Ontarioba. Torontó környékét már akkor is azért szemelte ki, hogy testnevelőtanárként a sport-, dobosként pedig a zene világában hasznosítsa képességeit, és megvalósítsa álmait. 2014-ben ebben próbáltunk mi is segíteni Szabinak, hogy hírt adtunk róla a portálunkon. Ahogy egy ambiciózus fiatalembertől várható, Szabolcs rengeteg munkával és kitartással elkezdte felépíteni kanadai életét Torontóban, egészen pontosan Oakville-ben.

 Nem kérdés, hogy mind a sportban, mind a zenében Szabolcs karriere felfelé ívelő pályára állt Oakville-be való költözése után, és mostanában a munkái mellett a harmadik állampolgárság megszerzése is lefoglalja. De ne szaladjunk ennyire előre, sőt kezdjük az elejéről, hogy milyen kanyargós, olykor rögös és kihívásokkal teli utakon jutott el Szabi oda, ahol most tart a közel öt éves Észak-amerikai léte alatt. Ezúttal Portik Tímea-Andrea a morfondír szerzője beszélgetett Bozsoky Szabolccsal arról, hogy vajon mekkora bátorság és belső motiváció kell egy kontinenseket átívelő, nagy lépéshez? Mekkora erőbefektetéssel jár felépíteni egy kinti életet? Vannak-e nehézségek, vagy minden olyan egyszerű, mint ahogyan az a képeken látszik?

Milyen elgondolásból költöztetek Kanadába?

– Miután leérettségiztem, a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán (JGYTF) folytattam tanulmányaimat. Igazán ott nyílt ki számomra a láthatár, de nehezen tudtam elszakadni a szüleimtől, a gyermekkori barátaimtól, a hatalmas honvágy visszahúzta a szívemet a szülőföldemre. Végül Kolozsváron államvizsgáztam, és testnevelő tanár lettem. 12 év hűséges munka után, halvány etnikai és bizonyos politikai nézeteltérések, munkahelyi igazságtalanságok miatt két hét alatt döntöttem úgy, hogy elmegyek hazámból, így elindultam a nagyvilágba szerencsét próbálni, új életet kezdeni. A célpont az Amerikai Egyesült Államok volt, de végül Kanada fogadott. A lényeg az volt, hogy minél messzebbre kerüljek, hogy ne legyen lehetőség könnyen visszafordulni. Ha Európában kerestem volna a helyem, szerintem már régen visszatértem volna.

Jelenleg Oakville-ben lakom, 30 kilométerre Torontó belvárosától. Azért választottam a Greater Toronto Area környékét, mert itt láttam lehetőséget mindabban, amit a jövőre nézve szeretnék csinálni a sport és a zene világában.

 Bozsoky Szabolccsal készült teljes riport az alábbi linkre kattintva olvasható el

Akit mindenki mosollyal fogad Kanadában

Korábban írtuk

Új élet , álomvilág , Rocker vér!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*