Egy anyuka küzdelme Kanadában – Szabó Marianna a kálváriájáról (+video)

 Toronto | Több mint két éve történt, hogy egy kanadai állampolgárságú, de magyar származású férfi a beszámolók szerint meglehetősen furcsa mód próbálta elszakítani saját kislányát az édesanyjától a torontói repülőtéren. Az esetről a csellengők c. műsor is hírt adott, mi pedig többször foglalkoztunk Szabó Marianna küzdelmével, felhívva a figyelmet arra, hogy másokkal ilyen, vagy hasonló megpróbáltatás még véletlenül se történhessen meg. 

Kapcsolódó hírek:

iconarrowTündérmesének indult, de rémálommá vált – Marianna Kanadában küzd a gyermekéért

iconarrowAz apuka a jogi képviselője által ismertetett közleménye

iconarrowÉszrevételünk (Kanada Világa) a közleménnyel kapcsolatban

iconarrow“Lányom nélkül soha”

Folynak tovább a tárgyalások

 Marianna és a kislánya kálváriájának végére ugyan még nem kerülhetett pont, hiszen folyamatosan folynak a tárgyalások, de a láthatás tekintetében már jócskán az anyuka felé billent a mérleg az első nyolc hónaphoz képest, amikor még csak egy McDonaldsban találkozhattak alkalmanként pár óra erejéig.  Tavaly március óta viszont már heti öt napot, illetve másik héten négy napot lehet együtt anyja és leánya. A következő tárgyalás most, csütörtökön, azaz szeptember 17.-én lesz.

Ami most leginkább örömteli,

 ..hogy Marianna három év után idén nyáron találkozhatott újra a Magyarországon élő édesanyjával, mégpedig Kanadában a torontói magyar főkonzulátusnak és a Magyar Baptista Szeretetszolgálatnak köszönhetően, akik anyagilag is segédkeztek a nagymama repülőjegyének megvásárlásában.

A torontói Pearson repülőtéren ezúttal médiapartnerünk, a Kanadai Magyar Televízió készített rövid riportot Mariannával, nem sokkal azután, hogy édesanyját fogadta a repülőtéren, aki szeptember végéig marad Torontóban.

( A fenti felvétel július 23.-án készült)

 

9 hozzászólás

  1. Ezt sehogy sem értem. Nem voltak előjelek? A kapcsolat jól működött? Kusza egy ügy…a bíróság, hogy hozhat határozatot az anya jelenléte nélkül…két felet szoktak meghallgatni, mielőtt itélkeznek..érthetetlen.

  2. Sok erot , kitartast kivanok Mariannak, remelem igazsag szuletik!

  3. Remelem az anyuka kapja meg a kislanyt hiszen hazugsaggal lett tole elveve a gyermek maskeppen nem lenne igazsagos dontes a Kanadai birosag reszerol … csak azt nem ertem hogy hogyan lehet egy apa ijen nyomorultul gonosz lelku ember ? nem ertem miert csinalta ezt ha jol mukodott a hazassaguk erthetetlen legalabbis az en szamomra …

  4. Reméljük sikerül vissza kapni a kislanyt!??drukkolok

  5. Amúgy a tárgyalás nem 17-en lesz most csütörtökön!Hanem 27.-et mondott at anya.

  6. Laura Olah nézzed meg hátha te neked is segitenek

  7. Kedves Marianna, Erikától ( sógornődtől ) hallottam a történetedről. Nagyon megdöbbentő ez a dolog, ami veled történt. Remélem, hogy visszakapod a kislányod!!! Kitartást, és sok szerencsét!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*