Sok háztartás akár a hétvégéig is áram nélkül maradhat

 canada-ice KV– Rob Ford -Torontó polgármestere szerint  a nehezén már túl van a város és nincs szükséghelyzet. Azonban még hétfő délelőtt is 227.500 háztartás volt áram nélkül, sőt lehetséges, hogy  sokaknak egészen a hétvégéig  nem lesz elektromosság.

A Toronto Hydro is elég borúlátó, hiszen beszámolójukban elmondták, hogy bár mindent megtesznek az elektromosság  mielőbbi helyreállításáért, de ennek ellenére felhívták az emberek figyelmét, hogy akár több napig is sötét lehet otthonaikban. A leginkább sújtott területek North York, Etobicoke és Scarborough, mondta Vanessa Nero a cég szóvivője. A városban ennek megfelelően eddig  kilenc melegedő központot nyitottak és igény esetén továbbiak fognak nyílni.

Melegedőközpontok  Torontóban, GTA

Dennis R. Timbrell Resource Centre

29 St Dennis Dr., Toronto
416-395-7972

Malvern Community Centre
30 Sewells Rd.,Scarborough
416-396-4054

Agincourt Recreation Centre

31 Glen Watford Dr.,Toronto
416-396-4037

Driftwood Community Recreation Centre

4401 Jane St., Toronto
416-395-5560

Joseph J. Piccininni Community Centre
1369 St Clair Ave. W., Toronto
416-392-0036

Mitchell Field Community Centre

89 Church Ave., North York
416-395-6055

Franklin Horner Community Centre
432 Horner Ave., Etobicoke
416-252-6822

2 Civic Centre Court
Near Etobicoke Civic Centre

Matty Eckler Community Centre
953 Gerrard St. E.
416-392-0750

Wintry Weather MichiganA Hydro One szolgáltató szóvivője szerint 115.864 ügyfelük van áram nélkül jelenleg és ebben nincsenek beleszámolva a torontói fogyasztók. Markham, Richmond Hill és Vaughan területéről 20.600 fogyasztójuknak nincs áram.

Közben a torontói East General kórházban helyreállt az energiaellátás, a Sunnybrook kórházban pedig ma délutánra ígérik a zavartalan működést. 

Az Environment Kanada előrejelzése szerint Közép-Kanadában az elkövetkező napok sem kedveznek a jég olvadásának. Torontóban a hőmérséklet -3 és -10 °C között lesz ma és holnap. Az autósokat arra figyelmeztetik, hogy az utak veszélyesen csúszósak lehetnek és csak akkor induljanak útnak, ha feltétlenül muszáj. Továbbra is gondot és veszélyt jelentenek a fák ágaira és a vezetékekre tapadt súlyos jégtömegek.

Az év egyik legforgalmasabb hétvégéjén rekedtek utasok a reptereken és késésekre illetve járattörlésekre kell még mindig számítani. A légitársaságok, így az Air Canada is azt tanácsolja utasainak, hogy ellenőrizzék járataikat mielőtt elindulnak a reptérre.

Torontó – TTC közösségi közlekedés

  • Újra járnak a villamosok, de az utasok számítsanak késésekre.
  • A Woodbine és Kennedy állomások között nem jár a metró (Bloor-Danforth vonal). Itt buszok járnak.
  • Nincs szolgáltatás a Sheppard és a Scarborough RT vonalakon, itt is buszok járnak.
  • Nincs metró a North York Centre állomáson a Yonge-University-Spadina vonalon.
  • A GO Transit különleges menetrend szerint üzemel ma.

Időjárási figyelmeztetések Québecben

A hétvégi vihar Québecet is elérte. A tartományban négy halálos autóbaleset történt, amely az időjárással hozható összefüggésbe. Dél-Québecben mintegy 50 ezer háztartás van áram nélkül.

Még mindig figyelmeztetés van érvényben a Gaspé félszigeten, valamint ónos eső várható a keleti részeken. Eközben a Via Rail felhívta az utazók figyelmét, hogy késések lehetnek a Toronto-Montréal, Toronto-Ottawa, valamint a Halifax-Montréal útvonalakon is.

a torontói áramellátás és kimaradás térképe

térkép

A térképre klikkelve előjön a Toronto Hydro honlapja, a keresőfelülettel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*