“SMS-ezz vezetés közben” – üzeni a “temetkezési vállalat” az óriásplakáton (+video)

Toronto – Nagyon provokatív üzenettel jelent meg  egy fura óriásplakát  a torontói Gardiner gyorsforgalmi úton. A reklámfelületen a “Text and Drive” SMS-ezz vezetés közben” felirat olvasható, alatta pedig egy “Wathan Funeral Home” nevű temetkezési vállalat neve tűnik fel kisbetűkkel.

A nem létező temetkezési vállalat honlapja a magyarázattal

A nem létező “Wathan” temetkezési vállalat honlapja a magyarázattal

 Persze, ha valóban egy temetkezési cég csinálna ilyen reklámot, az valóban visszatetszést váltana ki. Nem csoda ha az emberek fel is háborodnak a fura reklámüzenetet látva, akik azonnal rohannak a “cég” honlapjára, hogy lehordják ezt a szörnyű kampányfogást a halállal. De mindent megmagyaráz az, ha felháborodásunkban valóban ellátogatunk a Wathan Funeral Home weboldalára, ahol azonnal kiderül, hogy ez a cég nem is létezik, és valójában egy provokatív társadalmi célú reklámról van szó, amely

arra apellál, hogy az emberek jól felháborodnak majd, és már csak azért sem fognak SMS-ezni vezetés közben. Nehogy már jót tegyenek egy (fantom) temetkezési vállalattal.  

A montréali St. John’s reklámügynökség (a Cieslok Media outdoor cég segítségével), készítette el a figyelemfelkelőt plakátot és a kamu temetkezési vállalat weboldalát, hogy ilyen mód hívja fel  a figyelmet a vezetés közbeni telefonálás igencsak rizikós voltára. A honlap szerint Ontario államban többen haltak meg vezetés közbeni sms-ezés, mint ittas vezetés miatt – sőt, az ontariói sofőrök körében elvégzett felmérés szerint 50 százalékuk olvas rendszeresen sms-t a telefonjukon. “Emiatt még mérgesebbnek kell lenned, mint a hirdetés miatt” – üzeni a honlap utolsó mondata.

És valóban: nagyon sok ember kiakadt az interneten, hogy ilyet nem lenne szabad csinálni. Ugyanakkor azt is jól példázza, hogy a tagadólag megfogalmazott “Ne sms-ezz vezetés közben” üzenet már nem megy át az emberek fejébe, ezért új módszerekkel kell kísérletezni, például így.

A koncepciót egy online filmben is feldolgozták, ami alább látható.

(forrás: Adweek.com)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*