Petíció a hamiltoni magyar plébánia nagytermének lebontása ellen

A hamiltoni magyar közösséget és a Szent István Római Katolikus egyházközségét váratlanul érte az egyházmegye döntése, miszerint strukturális átalakítások miatt a magyar plébánia nagytermét lebontanák. Az egyházközség azt szeretné elérni, hogy a problémákról beszéljenek a felek és egy alternatív megoldást találjanak közösen az egyoldalú döntés helyett.  A petíciót a hamiltoni magyar közösség nevében a change.org oldalon indították el, melyet itt lehet aláírni>>

 Különösen fájó volna a nagyterem elbontása, hiszen közösségi, összetartó funkciót lát el, és a cserkészeknek is az otthona. Ha ezt a helyet lebontják, akkor az egész helyi magyar közösségi élet megszenvedné.

 “Ez a mi templomunk, a mi közösségünk és a cserkészek otthona. Itt imádkozunk és énekelünk magyarul, itt jövünk össze és találkozunk ismerőseinkkel a barátainkkal. Nem csak Hamiltonból, hanem egész Ontarióból, és olykor Amerikából is. Ez a hely a cserkészek otthona, a cserkészek pedig a jövője a közösségünknek. Ha ez a hely bezáródik, az egész magyar közösség eltűnik” – véli a hamiltoni Hoffmann Zsuzsanna a petíció oldalán, ahol számtalan hasonló üzenet érzékelteti a döbbenetet, nem csak magyarok részéről.

A hamiltoni magyar közösség petíciójának szövege – A petíciót ITT lehet aláírni>>

  • Magyarul 
  • Angolul

szentistvanhamiltontemplom2A Szent István Római Katolikus egyházközség tagjai 2015. November 22-én értesültek arról, hogy a hamiltoni Katolikus Egyházmegye lebontaná a templom nagytermét. Ezt a döntést minden előzetes egyeztetés és tárgyalás nélkül hozták meg. Nem értünk egyet ezzel a döntéssel a jelenlegi strukturális problémák megoldására és kérjük az egyházmegye képviselőit egy nyílt gyűlés szervezésére hogy tisztázzuk a jelenlegi helyzetet és beszéljünk a lehetséges alternatívákról.

Mi, alulírottak, aggódó tagjai vagyunk a Szent István Egyházközségnek, illetve a magyar közösségnek, és arra kérjük az egyházmegye vezetőit akik a terem lebontását eldöntötték, hogy állítsanak le minden ilyen munkát. Kérjük, hogy legyen egy nyílt és felvilágosító gyűlés, ahol egy jobb megoldást találhatunk.

iconarrowTovább a change.org oldalra>>

szentistvanhamiltontemplom2The parishioners of St. Stephen’s Hungarian R.C. church were informed on November 22, 2015 of the intention of the Hamilton Catholic diocese to demolish the church’s great hall. This decision was made without any prior consultation or discussion either with the parishioners or pastoral council. We disagree with this course of action to resolve the current structural concerns of the building and are requesting an open meeting with the diocese representatives to clarify the current situation and discuss all options.

We, the undersigned, are concerned members of St. Stephen’s Hungarian parish, as well as, concerned citizens of the Hungarian community who urge the leaders of the diocese who brought on this decision to demolish our church hall to halt all such work at this time.  We request an open and informative meeting in order to move forward to finding a better solution.

iconarrowGo to change.org>>

 

3 hozzászólás

  1. Valmikor desokat muzsikaltamott!!!!!!Sok rendezvenyt csinaltunk!!!!!!!

  2. valami reszletet a “statikai” okrol lehet tudni? ujra epiteni kell, lehet, vagy absurdum? ki a tulajdonosa egyaltalan?

  3. Voltam en is itt jo parszor…..sajnalatos,hogy igy kellett nekem is megtudni…..okot nem lehet tudni….!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*