Őszre elkészülhet a torontói magyarok új otthona (+video)

A régi épület

Egykoron a St. Claire Avenue nyugati felén épült sárgatéglás Magyar Ház volt a legnagyobb Magyarországon kívül található magyar kulturális központ, amely csaknem négy évtizeden keresztül állt a torontói magyarság rendelkezésére. Sajnos 2011. december 12.-e óta azonban nincs saját otthona a Kanadában legnagyobb lélekszámmal rendelkező magyarságnak. 

A régi Magyar Házat 2010. október 22.-én adta el az előző vezetés, majd az új tulajdonos –Urbancorp társasházépítő vállalat le is bontatta azt. Ezután néhány évnek el kellett telnie, hogy 2013 nyarán felcsillanjon a remény arra, hogy újra lehet otthona a torontói magyaroknak. Idő közben pedig az új helyen megvásárolt épület átépítésének tervezési szakasza is elkezdődött.

 2015. január 12.-én pedig a torontói Magyar Ház építkezési munkái már a helyszínen folytatódtak. Olyan magyar szakemberek kezébe került az építés, akik emberi és szakmai múltja garanciát jelent a színvonalas munkára, így őszre ismét lesz otthona a Torontó és környéki magyaroknak – hangzik el a Kanadai Magyar Televízió erről szóló alábbi riportjában.

 

4 hozzászólás

  1. Hajnalka Csapo

    Minden elismeresem a torontoi magyarhaz vezetosegenek, nagy nehezsegek aran letrejott ez az epitesi projek…. Gratulalok… ez csak azt bizonyitja, hogy a mostani vezetoseg felelosegteljes munkat vegez, komoly hozzaallassal vegzi munkajat…. Remelem az elkovetkezendo idoben a torontoi magyarok teljes mertekben elvezhetik a sajat hazukat ….VIA facebook: https://www.facebook.com/kanadavilaga/posts/959888344023277

  2. Mark Elliott

    Szerintem meg nem egymas lehuzasaval kene foglalkozni meg a kepmutatassal dicsekvessel hanem arra kene berendezkedni, hogy minel tobb magyart hozzanak ki azok a mgyarok akiknek mar van statuszuk es nem jatszani kene az eszt, vagy en js jatszam? Tessek: amerikai allampolgar vagyok es las vegas nevadabol irok VIA Facebook: https://www.facebook.com/kanadavilaga/posts/959888344023277

  3. Andy G Baker

    lattom hogy kanada le van maradva Magyarországhoz képest par ev tizeddel. Ez mar nevetséges….:)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*