Az “Örökségünk” klippályázaton hozott döntést a Szabó Stefánia torontói főkonzullal felálló zsűri (+video)

Még nincs egy éve, hogy egy dal segítségével szólította meg az “Örökségünk Mozgalom” ötletelői a világ különböző pontjain élő magyarokat, és ezreket vontak be Bécstől Kézdivásárhelyig, Kanadától Új-Zélandig egy, a magyar nyelv megőrzését, a magyarság megtartását szorgalmazó mozgalomba. Tervük az volt, hogy határoktól, távolságtól függetlenül buzdítsuk a magyarokat, énekeljék Gyulai István Örökségünk című szerzeményét, mindezt rögzítsék és juttassák el a mozgalom címére. A beérkezett videókból áll össze hamarosan az új, közösségi klip.

2016. augusztus 31-én éjfélkor lejárt az Örökségünk klippályázat második fordulójának határideje és tegnap össze is ült az Örökségünk mozgalomra beküldött klipek elbírálására létrejött zsűri, melynek összetétele: dr. Szabó Stefánia torontói főkonzul; Kalocsai Andrea, kiemelt szerkesztő-műsorvezető, MTVA; dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató, MVM Paksi Atomerőmű Zrt.; Iochom Zsolt videóriporter, Székelyhon; Papp Gyula zenész; Gyulai István dalszerző.

Több mint száz videó végignézése után a zsűri meghozta döntését. A „Legjobb produkció” díját megosztva kapta Gelence és a Step by Step Egyesület; a „Legkreatívabb videó” címet a Mosonmagyaróvári Ujhelyi Imre Általános Iskola nyerte el; a „Legjobb zenei feldolgozás” elismerés pedig a nyíregyházi Folkfusion Band zenekaré lett. Jutalmuk 100-100 ezer forintos ajándék.

A zsűri különdíjjal ismerte el a CS.Í.T. zenekar és az Ausztráliai Napsugár Kórus munkáját, illetve a lévai, a huszti, a szabadkai és az írországi produkciót.

Aki nem készült el mostanáig saját klipjével, az se csüggedjen, hamarosan új pályázatot hirdetnek a szervezők, és továbbra is várják majd a videókat.

A torontói magyarok videója

Kanadából egyetlen produkció érkezett a pályázatra Zonai Attila, Lázár Kriszta és a torontói Szent Erzsébet Magyar Iskola Gyerekkórusa közreműködésével, mely elkészültéhez gratulál szerkesztőségünk is. Számtalan videóklipp-forgatáson jómagam részt vettem, és ezen szakmai tapasztalatok alapján is elmondhatom, hogy remek jelenetek és szép szerkesztés emeli ki a kanadai magyarok produkcióját a többi szintén nívós pályamű közül. A Kanada Világa természetesen és kissé elfogultan, ezt a produkciót is győztesnek tekinti, ha csak úgy nem a kanadai pályázók közül mindenképp:)

Zonai Attila, Lázár Kriszta és a torontói Szent Erzsébet Magyar Iskola Gyerekkórusa közreműködésével:

  • Vokál, billentyű: Zonai Attila
  • Vokál: Lázár Kriszta
  • Gyerekkórus: Oláh Eszterke Pál Dóra Dunca Stadler Zoltán Tóth Eperke Arany Emese Arany Katinka Szabó Gabriella Szabó Nikoletta Szabó Margaretta Király Karina
  • Hangmérnök: Gondos Tamás
  • Operatőr: Babai István
  • Közreműködtek: Perényi Csilla igazgató Szatmári Zita Dunca Stadler Zalán
  • Készült a Torontói Magyar Ház támogatásával.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*