Nyerjen páros belépőjegyet a Saul Fia ottawai vetítésére

Ha szeretne páros belépőjegyet nyerni a Saul Fia című film december 4-i ottawai vetítésére , és elkerülni a sorban állást a mozi előtt, küldjön egy e-mailt a consulate.ott@mfa.gov.hu címre a nevével és telefonszámával. A tárgyba írja be: Saul Fia – EUFF30. A beküldési határidő november 30. A szerencsés nyertest december 1-jén sorsoljuk ki és e-mailen értesítjük.

A filmet az Európai Uniós Filmfesztivál  (2015. november 20- december 10.) keretében mutatjuk be aBytowne moziban (325 Rideau Street Ottawa), magyar nyelven és angol felirattal. Jegyeket a film vetítése előtt a helyszínen lehet vásárolni a mozi jegypénztárában, ami fél órával a vetítést megelőzően nyit. Normál jegyár: $13, diákoknak és 65 év felettieknek: $9).

saulfiaottawa

Nemes Jeles László első egészestés filmje a holokauszt talán utolsó tabutémáját dolgozza fel azzal, hogy a Sonderkommandót állítja a középpontjába. Sault követve megismerjük a tábor gyárszerű működését, Erdély Mátyás operatőr feszültséggel teli képeinek és Rajk László látványtervező munkájának köszönhetően pedig a néző már-már dokumentarista hitelességgel láthatja, pontosan hogyan szervezték meg több millió ember megsemmisítését.

A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a “titkok őrzőit”, néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt. A sonderesek közül nagyon kevesen élték túl a háborút.

1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

A Saul fia májusi világpremierje alkalmával a 68. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában elnyerte a Nagydíjat (Grand Prix), a filmkritikusok nemzetközi szövetsége FIPRESCI-díját, a Francois Chalais-díjat, továbbá Zányi Tamás a legjobb hangmérnök Vulcain-díját.

A magyar Oscar-díjra nevező bizottság júniusi döntése értelmében Magyarország a Saul fiát nevezte a 2015. évi “legjobb idegennyelvű film” kategóriában. A hivatalos jelöltek listáját 2016. január 14-én hozza nyilvánosságra az Amerikai Filmakadémia, az Oscar-díjak ünnepélyes átadása február 28-án lesz a Los Angeles-i Dolby Színházban.

A film előzetesét megtekintheti erre a linkre kattintva.

Mindenkit szeretettel várunk!

via Ottawai Magyar Nagykövetség

One comment

  1. Hello, is anybody here interested in online working?
    It is simple survey filling. Even 10 bucks per survey (10 minutes of work).
    If you are interested, send me email to hans.orloski[@]gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*