Montreálban Ebola-vírus gyanújával különítettek el egy beteget

Maisonneuve-Rosemont-Hospital

Maisonneuve-Rosemont Kórház

 Elszigetelten kezelnek egy beteget Montreálban, akinek a tünetei  hasonlóak a pusztító Ebola-víruséhoz. A férfi nemrég tért vissza Nyugat-Afrikából, egészen pontosan Guineából ahonnan a mostani járvány felütötte a fejét. – mondta Dr. Karl Weiss a Maisonneuve-Rosemont Kórház  fertőző betegségek osztályának vezetője.

Dr. Weiss azt is elmondta, hogy a férfitól levett mintákat már elküldték Winnipegbe, a Nemzeti Mikrobiológiai Laboratóriumba.

A beteg magas lázra és egyéb tünetekre is panaszkodott, amely akár az Ebola-vírusra is jellemző lehet, ezért a montreáli kórház elővigyázatosságból elkülönítette őt. Bár annak az esélye, hogy valóban Ebola-vírust hordoz magában a férfi, arra Dr. Weiss szerint kicsi az esély.

Augusztus elején Bramptonban (Ontario) egy másik beteget hasonló tünetekkel már elkülönítettek, akiről gyanítható volt, hogy Ebolával fertőződhetett, de végül nála a teszt negatív lett. Ez a férfi Nigériából érkezett vissza Kanadába.

 A kanadai Közegészségügyi Hivatal azt ajánlja, hogy ha nem “életbevágó” Guineába, Libériába, Sierra Leone-ba, Lagosba és Nigériába utazni, akkor ne is utazzon ezekbe az országokba senki. Az említett országokban pusztít leginkább a vírus, amely miatt már több mint 1400-an haltak meg, így ez minden idők legnagyobb Ebola-járványa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*