Montréal szuterénje – A világ legnagyobb földalatti komplexuma (+video)

 Montreálban található a világ legnagyobb városi földalatti hálózata, amely 12 négyzetkilométeren egy különálló világ a város alatt. A La Ville Souterraine-ben, azaz a földalatti városban 500 ezren is megfordulnak naponta. Közkedvelt a hosszú téli időszakban és a párás nyári napokon, mivel védelmet nyújt az időjárás viszontagságai ellen is.

underground-montreal3 Szinte nincs is olyan Montreálról szóló útikönyv, amely ne jelölné az egyik fő turisztikai látványosságnak a föld alá épített világot, miközben mára az átlag helyi polgár túl nagy feneket nem kerít annak, hogy a belvárosi metróállomások köré épült bevásárló- és üzletközpontok komplex hálózata 32 kilométer hosszú.

A La Ville Souterraine-t a hatvanas években kezdték építeni, amikor a város vezetése úgy döntött, muszáj valamerre terjeszkedni. Bár eleinte attól féltek, senkit sem fog érdekelni a föld alatti város, de az elsőként elkészült Place Ville Marie irodaház és a vele összekapcsolt földalatti bevásárlóközpont nagy népszerűségnek örvendett az 1962-es átadás után.

 1966-ban a montreáli metró indítása, 1967-ben pedig a városban megrendezett világkiállítás gyorsította a földalatti világ terjeszkedését. Ebben az időben már tíz irodaház közvetlenül csatlakozott a hálózathoz. Az 1984 és 1989-es öt éves időszak alatt pedig majdnem megduplázódott a komplexum hossza: 12 kilométerről 22 kilométeresre bővült.

A fejlődést semmi sem gátolta, így a La Ville Souterraine napjainkban 32 km hosszúra nyúlik.

Összesen 11 metróállomást köt össze, láthatunk 40 mozit, 7 szállodát, 1200 irodát, 40 bankot, 2000 üzletet és butikot, 2200 apartmant és öröklakást, 200 éttermet,  sportközpontokat, kiállítótermeket, múzeumokat és még egyetemeket is.

Strukturális gondok miatt 2007-ben le kellett zárni egy szakaszt a föld alatt és az utcaszinten is, mivel a karbantartók egy hét méter hosszú hasadékot fedeztek fel az egyik átjáró mennyezetén. A zöld metróvonal közlekedését is leállították, a munkások pedig néhány nap alatt megerősítették a meggyengült szerkezetet. A szerkezeti hibát valószínűleg a közelben dolgozó munkások okozták egy pillér leverésekor.

2004-ben a földalatti hálózat hivatalosan a RESO nevet kapta, mely a francia réseau (hálózat) szó homofón átirata. A RESO végén lévő O betűt, pedig a montreáli metró szimbólumával ábrázolják. 

underground-montreal4
adatok: wikipedia

2 hozzászólás

  1. Kell is amilyen hosszu es hideg tel van ott. Met rosszabb, mint Torontoba. Ez a jo itt. Ha nem akarunk kint tartozkodni az utcan soakt, nem kell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*