Mondd ki, hogy “kanadai vagyok”, és tied a sör! (+video)

 A kanadai Molson sörgyártó cég az ötletes reklámfogásairól is ismert. Az utóbbi években a hűtőautomatáival keltett derűt a kanadaiak körében. Volt már korábban olyan automatájuk, amely csak a kanadai útlevél bemutatására adott sört, máskor pedig úgy jutott a sörimádó a kedvenc italához, ha elénekelte a kanadai himnuszt.

 A legújabb hűtőszekrényük egy bizonyos kifejezésre ad csak sört. Ez pedig nem más, mint az, “Én kanadai vagyok” (I am Canadian).  A feladat nem ilyen egyszerű azért, hiszen a mondatot nem elég angolul elmondani: a Google valós idejű fordítójához kapcsolódó Global Beer Fridge ugyanis negyven nyelven ért, ebből kell legalább hat nyelven tisztán és érthetően bemondani a bűvös jelszót.

 Az automata működéséről videó is készült, ahol a járókelők először azt hiszik, hogy csak angolul kell bemondani, hogy “Én kanadai vagyok”, de a hűtő mégsem nyílik ki. Aztán felfedezik, hogy hat különböző nyelven kell a kifejezést használni. A hűtő kinyitása Kanadában így sem jelent gondot, hiszen a multikulturális, országban lépten-nyomon botlunk olyanokba, akik bevándorolt kanadaiak, és ennek megfelelően az anyanyelvük eltér a hivatalos angoltól és a franciától is. Ennek megfelelően a rövidfilmben aztán jönnek sorra a különböző nyelvű sörimádók: olasz, manadarin, spanyol, német, japán próbálkozók is vannak. A végén pedig nagy figyelem hárul a koreaiul beszélőre. Csodák-csodája, a Molson automatája ezen a nyelven is felismerte a kifejezést és a hűtő kinyílt. Hatalmas volt a derű és az öröm.

 A videó azzal a felirattal zárul, hogy: “Mi kanadaiak vagyunk” (We are Canadian), amely szép üzenete annak, hogy Kanada a különböző népek otthona és nem számít, hogy ki honnan jött. Sőt, a sokszínűség összességében szélesebb körű tudást jelent, amely megalapozza Kanada kulturális és gazdasági erejét. A Molsonnál maradva pedig a sokszínűség és tudás itt most nem kevés sörrel párosult.

2 hozzászólás

  1. bárcsak kitudnám őket segíteni ott egy magyar nyelvűvel :/ na majd egyszer 😀
    amúgy magyarul is tud a masina?

  2. West papua malam salam bagi kita semua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*