Miskolcról és környékéről áradoznak a kanadai bloggerek (+video)

Miskolc belvárosa is tetszett a kanadaiaiknak

Ha Miskolcról, és egyáltalán Borsodról hallunk Kanada vonatkozásában, akkor általában az elmúlt évek tömeges menekült-kivándorlásaira gondolunk. Volt év amikor csak a megyéből többen vándoroltak Kanadába, mint a világ összes többi pontjáról, az idő közben kiutasított borsodiak pedig azóta is Torontóról álmodoznak. Azonban vannak akik született kanadaiként éppen a fantasztikus szépségeket is rejtő Miskolcról és környékéről zengenek ódákat.

A kanadai Feather and the Wind utazó páros – Felicia és Wesley – októberben érkezett Magyarországra és decemberben jártak Borsodban. Voltak még Pannonhalmán, Visegrádon, Debrecenben is. A legutóbbi Borsodi élményeikről több videó és fotó tanúskodik. A bloggerek az “Egyszer élünk” elve alapján indultak el, hogy felfedezzék a világot. Jártak Mexikóban, Japánban, Németországban, Franciaországban, Lengyelországban és még számtalan helyen, hogy álmaikat valóra váltva sok élményt szerezzenek.

 Blogjukban 11 helyet és élményt külön kiemeltek, amelyet Miskolcon járva bárki átélhet, vagy láthat. Egyik ezek közül a Miskolctapolca Barlangfürdő, mely csodálatos atmoszférájával, természetes barlangi járataival varázsol el mindenkit.

 A diósgyőri várban tett látogatásuk során egy történelmi várat ismerhettek meg, ahol az ott lévők által élővé válik a középkor világa.

 A lillafüredi kirándulásukat egyszerűen csak, “tündérmeséhez” hasonlították, az erdei kisvasút útvonala pedig festői és kihagyhatatlan. Minden Miskolcra utazónak javasolják a Palotaszálló megtekintését a függőkerti és a Hámori-tó melletti sétával együtt.

A Pannon-tenger Múzeumban lenyűgözőnek találták a bükkábrányi mocsárciprusokat, a játékos és interaktív tereket és időszaki fotókiállítást, a még január 15-ig megtekinthető Inverse Everestet, amely a világ legmélyebb száraz lábbal látogatható barlangjába tett expedíciót mutatja be.

Leírásukban a belváros régi utcáit is méltatják. Szerintük Miskolcon csodás ötlet várost nézni, mert a belvárosi sétálóutca az autóforgalomtól elzárt. A látványos terek könnyen legyalogolható távolságokra találhatók egymástól.

Nem feledkeztek meg a magyaros vagy a helyi gasztrokülönlegességekről sem. Többek között kiemelték a tipikus magyar fogásokat: a halászlevet, a töltött káposztát és a gulyáslevest. A hagyományos magyar konyhát kedvelőknek Miskolcon a Kis Anna Halászkertet és a Kispipa Halászcsárdát javasolják. A modern gasztroélmények rajongóinak A Leves gasztroműhelyt és a kolbászfagyijáról híres Reinpold’s KOLbice-t.

A két kanadai blogger, Felicia és Wesley miskolci kalandjait részletesen az oldalukon, ide kattintva érhetik el.

Néhány fotójuk:

forrás: turizmusonline

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*