Mi a grafológia?

A grafológia görög eredetű összetett szó, amelyből a grafo jelentése rajz, írás, a logos pedig tudományt jelent. A mai kor szóhasználata szerint ezen értelemben az írás tudománya. Az írás nem más, mint embertől származó olyan nyom, olyan ‘jel’, amely többféle felületen megjelenik. Ez a felület lehet homok, kő, fa, fal, papír. Maga a jel pedig firka, rajz, kép, graffiti. Miért tudomány?

A pszichológia az emberi lélek tudománya, a grafológia pedig a kézírásból, rajzból elemezve az emberi lélek, a személyiség viselkedését feltérképező tudomány.

Mi a kézírás?
A gondolataink képi szimbolikus kivetülése az íráshordozón, a kommunikáció, a beszéd csendes módja. Az elménk vezérelte pszichomotoros jelenség, ezért hívjuk úgy, hogy a kézírás – agyírás. Mivel nincs két egyforma ember, nincs két egyforma kézírás sem. Az írás abszolút individuális jellegű, egzakt, és egyedileg beazonosítható.

Grafológia és írás szakértés lényeges különbsége:
Mindkettő az ember által készített írást vizsgálja, az írás ugyanazt az információt tartalmazza, de más a vizsgálat célja és az eszközei. A grafológus azt vizsgálja milyen az író személyisége, az írásszakértő pedig azt mondja meg, ki készítette az adott írást. Igaz, vagy hamis?

Mivel dolgozik a grafológus?
Eszközei a különböző méretű és típusú vonalzók, szögmérő, nagyító.

Mit vizsgál a grafológus?
Az írás szerkezetét egészében (margók, szöveg, távolságok, méretek, dőlés, kötöttség, ritmus, vonalak minősége, mérete, az írás sebessége, ritmusa, nyomatéka) és a legapróbb részleteiben.

Mit árul el a személyiségképünk?
Egy szóval kifejezve mindent. Még olyan dolgokat is megtudhatunk magunkról, amire soha nem gondoltunk, ezért önmagunk megismerésének a többi módszer, mint például a számmisztika, asztrológia, kronobiologia mellett az egyik kiváló módja. Átfogó képet kapunk a gondolkodásunk módjáról, vitalitásunkról, az érzelmeink minőségéről és intenzitásáról, kapcsolataink jellemzőiről, cselekedeteink motivációjáról, munkához való hozzáállásunkról stb.

Mi szükséges egy elemzéshez?
Természetesen az elemzést kérő személy kézírása, melynek néhány követelménye:
A/4-es méretű sima papírlapra írt egy oldalnyi (min. 20 sor) spontán, nem diktált, nem másolt, golyóstollal írt folyamatos szöveg, levél formátumban. A levélforma követelményei a megszólítás, dátum és aláírás, tehát ez sem hiányozhat. Sokan kérdezik, de miről írjak? Igazából mindegy, mert nem a szöveg tartalmát vizsgáljuk, hanem azt, hogy hogyan írunk.

Mit kell tudnunk az író személyről, és miért van erre szükség?
Másképp ír egy 10 éves gyermek, és egy 60 éves hölgy. Egyes foglalkozásokban rögzült (pl. műszakiak, többnyire számítógépen dolgozók) sajátosságok befolyásolják a kialakult végeredményt. Akárcsak, ha valaki szemüveges, balkezes, vagy gyógyszeres kezelés alatt áll. Az elemzés pontosságának érdekében tehát minden megrendelőtől kérjük nyilatkozatban a következő adatokat:
Az író személy neme (ffi, nő), kora (születési dátum), melyik kezével ír, iskolai végzettség, foglalkozás, szemüveg- vagy lencsehasználat, krónikus, vagy akut betegségek az írás készítésekor, állandó gyógyszerei, vagy az épp fennálló negatív lelkiállapot, pl.gyász.

Amire a leggyakrabban kíváncsiak akik grafológushoz fordulnak:

  • Milyen is vagyok valójában? (Általában önismereti célból.)
  • Miért nem sikerülnek a dolgaim? (Bennem van a hiba, vagy a környezetemben?)
  • Milyen ez a gyerek? (magatartási, beilleszkedési, tanulási problémák)
  • Jézusom! Kamaszkor, rémálom! (ki nem bírja, a szülő, vagy a gyerek?)
  • Mi leszek, ha nagy leszek? (én tudóst szeretnék a gyerekemből, de ő barkácsolni szeretne?
  • Pályaalkalmasság a pályát választónak !
  • Ha társat választok ő az igazi? Ki fogunk jönni? (Biztos azt hisszük, hogy ő az igazi, hiszen egymást választottuk. De mit kell megtanulni ahhoz, hogy a kapcsolat hosszú távon harmonikus maradjon? Kinek miben kell alkalmazkodni a másikhoz, milyen tulajdonságokat kell erősíteni, vagy miben kell kompromisszumot kötni.)
  • De megváltoztál! Mi lehet az oka? (munkamánia, titkolt függőségek, fóbiák stb.)
  • Milyen ember lehet, akit alkalmazni szeretnék? (Megbízható? Felelősségteljes? Kitartó?)
  • Melyikünk alkalmas a FŐNÖKI posztra? ( vezető kiválasztás, csapatépítés)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*