Menő Éva néni kúpos-jégkrémes kürtőskalácsa (+video)

evechimney5

Éva néni az unokájával, és az unoka feleségével

 Toronto | Biztosan emlékeznek az amerikai lángosos teherautóra (Langos Truck), mely New York utcáit rója, és nagy népszerűségnek örvend. Ezt látva csak idő kérdése volt, hogy egy másik  igazi hungarikummal, vagyis a kürtőskaláccsal mikor, és ki fog előrukkolni az amerikai kontinensen, hogy egy tetszetős, kajás teherautóról rója az utakat. Éva néni végül unokájával meg is csinálta álmát, és csoda-kürtőskalácsokkal látja el a helyieket. 

 A Budapesten született Éva néni ’56-os emigráns, aki mindent hátrahagyva Kanadában kezdett új életet férjével és két gyermekükkel. Évtizedeken át csak emlegette és nosztalgiával gondolt hazája finomságára a kürtőskalácsra.

 Éva unokája, Justin, elvett egy Kristin nevű lányt, akivel együtt valósították meg életük nagy álmát, eladták mindenüket (autót, lakást), és két éven át csak utaztak. Az utolsó úticéljuk Budapest volt, ahol a nagymama által sokszor megidézett kürtőskalácsot is megkóstolták. Már az első falat után, tudták, hogy a világjáró utat merre folytatják tovább. Visszatértek szülőföldjükre, összefogtak Évával, szert tettek egy food truckra, és megszületett az Eva’s Original Chimneysírja a Diningguide a kis cég weboldala alapján.

A kanadaiak pedig azóta imádják Éva és unokájának különleges finomságait, mely kúpos alakkal és jégkrémmel a belsejében ötvözi a nemrégiben hungarikummá vált kürtőskalács jellegzetességeit. Az AwesTruck versenyen tavaly elnyerték a legjobb újoncoknak járó díjat, megtaláljuk őket Kanada street food témájú gasztro toplistáin, de még helyi érdekességként, látnivalóként is ajánlják őket blogok és magazinok.

iconarrowKürtőskalács Montréalban

iconarrowKürtőskalács Ottawában


evechimney3 evechimney2 evechimney

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*