Meghalt Vito Rizzuto, a montreáli maffiacsalád feje

  Apájával és a fiával ellentétben, nem erőszakos cselekmény következtében hunyt el a Rizzuto család vezére. Az egykori maffiavezér a Sacré-Coeur Kórházban halt meg, ahová tüdőproblémákkal került be vasárnap. A Radio Canada jelentése alapján a 67 éves férfi hétfő reggel távozott az élők sorából.

Rizzuto 1946-ban született a szicíliai Cattolica Ereclea területén, és nyolc éves volt amikor családjával Kanadába költözött.

Apja, az idősebbik Niculo Rizzuto volt korábban a család feje, akit azonban 2010-ben gyilkoltak meg montreáli otthonában .

Vito Rizuttonak a fiát pedig 2009-ben lőtték le Montreál NDG (Notre Dame de Grace) kerületében.

2007-ben Vito-t az amerikai bíróság 10 év börtönre ítélte, egy 1981-es hármas gyilkossággal kapcsolatban. a 10 évet azonban nem töltötte ki, és tavaly októberében kiszabadult a börtönből, majd Ste-Dorothée, Laval-ban telepedett le.

 Rizzuto négy nappal azután halt meg, hogy Lavalban  Roger Valiquette-et lelőtték egy étterem parkolójában. Valiquette sokat tudott a szervezett bűnözés és a maffia kapcsolatairól. Valquette meggyilkolása része volt a hatalmi harcnak és a montreáli maffia átszervezésének, ami Vito tavalyi szabadulása után kezdődött újra.

 A jelenlegi helyzet újabb mozgásokat, helyezkedéseket eredményezhet az alvilági  hatalmi pozíciókban, véli Adrian Humphreys szerző, aki több könyvet is írt az Észak-amerikai maffiáról.

Dominick Trinchera (Első sor, balról a második) és Philip Giaccone (hátsó sor, középen) a Rizzuto családdal vesznek részt egy esküvőn. (1981. május 5.) . Dominick Trinchera, Philip Giaccone és Alphonse Indelicato családfők meggyilkolása kapcsán, zsarolás miatt ült Vito az amerikai börtönben.

A rendőrség már évekkel korábban lehallgatta és bekamerázta a Rizzuto-k főhadiszállást, amely egy olasz kávézó, a Consenza Social Club volt a Jarry Street-en, Montreálban.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*