Meghalt az egyik montreáli diák, aki csatlakozott az Iszlám Államhoz

Montréal – A Radio Canada számolt be arról, hogy meghalt az egyik fiatal montreáli diák, aki vélhetően a Közel-Keletre távozott korábban, hogy szélsőséges csoportokhoz csatlakozva harcoljon az Iszlám Állam oldalán.

 A fiú szülei három hete kaptak egy hívást. Egy nő arabul beszélt hozzájuk és közölte, hogy fiúk mártírként halt meg az iraki Tikritben. A fiatalember kilétét kegyeleti okokból nem fedték fel, de egyike volt azon diákoknak, akik a Collège de Maisonneuve-ben tanultak.

a montreáli rendőrség tájékoztatása szerint az intézményből több diák is a Közel-Keletre indult, hogy harcoljon a dzsihádisták oldalán.

 Az RCMP a hírt komolyan veszi, de egyelőre nem tudják megerősíteni a fiatal kanadai halálát, hiszen bizonyítékok nem kerültek elő.

A fiatal fiú társaihoz hasonlóan gyakran volt látogatója az Adil Charkaoui vezette montreáli iszlám közösségnek.  A marokkói születésű Charkaoui-t a 2001. szeptember 11.-i New-York-i terrortámadásokkal kapcsolatban is hírbe hozták. Feltételezések szerint részt vett a gépeltérítők harcművészeti kiképzésében.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*