Meggyilkolták a montreali “Keresztapát”

Egy éven belül a már a második Nicolo (Nick) Rizzuto-t lőtték le.  2009 december 28.-án a legfőbb Maffiavezér Vito Rizzuto Fiát ölték meg fényes nappal a montreáli Notre Dame De Grace nagyedében. A héten pedig Vito apját, Nicolo Rizzuto-t ért halálos lövés Montreal, Cartierville-i otthonában. Végzetes csapásnak bizonyulhat a szicíliai Rizzuto klán számára, hogy megölték a vezetőjét, miután már több mint egy éve nyíltan megkérdőjeleződött a montreali alvilág feletti ellenőrző szerepe.

Meggyilkoltak montreali otthonában szerda este egy férfit, aki helyi médiumok szerint a legjelentősebb ottani maffiaklán vezetője, a 86 éves Nicolo Rizzuto volt. A rendőrség a súlyos bűncselekmény kinyomozásának érdekére való tekintettel csak annyit erősített meg, hogy otthonában lőfegyverrel meglőttek egy férfit, aki kórházba szállítása után belehalt sérülésébe.

Végzetes csapásnak bizonyulhat a szicíliai Rizzuto klán számára, hogy megölték a vezetőjét, miután már több mint egy éve nyíltan megkérdőjeleződött a montreali alvilág feletti ellenőrző szerepe. Előzőleg 30 éven át ő volt “a keresztapa” a nagyvárosban és környékén.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*