Második szezonját kezdte meg az Air Transat Toronto-Budapest járata

A tavalyi járatnyitással vízsugár is járt

A tavalyi járatnyitással vízsugár is járt

 A tavalyi évben első alkalommal indított közvetlen járatot az AirTransat Torontó és Budapest között, mely egyfajta eufóriát okozott az utazók körében, hiszen majdnem egy évtizede volt utoljára közvetlen járat a két város között, akkor még a MALÉV jóvoltából. A tavalyi ünnepélyes járatnyitásra portálunk is meghívást kapott a kanadai légitársaságtól, amely sikeres szezont tudhat maga mögött ezen a járatán, így nem volt kérdés, hogy idén ismét útnak indulnak Torontóból, illetve Budapestről az AirTransat gépei.

A szezon első TS 702-es számú járatát a légitársaság C-GGTS lajstromjelű Airbus A330-243 típusú, 345 utas szállítására képes repülőgépe teljesítette a tegnapi napon. Az 1999-ben gyártott A330-as a csütörtökön délelőtt 10:40-re tervezett menetrend szerinti érkezéshez képest mintegy 25 perces késéssel, 11 óra 5 perckor szállt le Ferihegyen a 31R jelű fotópályán.

Az Air Transat gépei október közepéig hetente egy alkalommal közlekednek és közvetlenül Torontóba repülhetnek velük a légitársaság utasai.

Montreál kilőve

A tavalyi járaton megszokott montreali megállót idén kiiktatta a cég, azonban Torontóból számos csatlakozást kínálnak Kanada nagyobb repülőterei irányába.

Az útvonalon a 2016-os menetrendben konkurenciát is kap az Air Transat, mivel az Air Canada Rouge is járatot indít Toronto és Budapest között.

Tóth Attila, az Air Transat magyarországi képviseletét ellátó AVIAREPS Magyarország Kft. ügyvezetője az AirPortal-nak elmondta, hogy a piaci igényt heti egy járattal is ki tudják szolgálni, 2015-ben az átlagos töltöttség 95 százalék volt és a business osztályon is 98 százalék körüli volt a kihasználtság.

A járatra repülőjegyet vásárló utasok 65 százaléka be-, 35 százaléka pedig kiutazó volt.

Hiába szeretnék sokan, még nem lesz egész éves az üzem 

Arra nem lehet számítani, hogy a cég egész évben üzemelteti a járatot, mert a téli időszakban a Karib-szigetekre irányítják át az összes gépet. A térségbe Prága mellett 2016-ban az Air Transat Zágrábba indít még járatot.

Az Air Transat Kanada egyik vezető légitársasága, mely évente több mint 3 millió utast szállít a világ 30 országának közel 60 városába. Flottája 32 darab Airbus A330-as, A310-es és Boeing 737-es repülőgépből áll. A légicég – amely 2015-ben elnyerte a Skytrax-től a Szabadidőre szakosodott legjobb légitársaság Észak-Amerikában díjat – része a kanadai Transat utazásszervező cégnek, mely mintegy 50 ország több mint 60 úticéljára szervez utakat, többek között Kanadába, Európába és a Karib-térségbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*