Lelőtték a montréali keresztapa, Vito Rizzuto fiát

Szakértők szerint maffiaháború fenyeget Kanadában azután, hogy megölték a legbefolyásosabb „maffiavezér” fiát Montrealban.

Bűnszervezetekre specializált szakértők szerint maffiaháború és leszámolás fenyeget azután, hogy megölték a legbefolyásosabb kanadai maffiavezér, Vito Rizzuto fiát. A hétfőn Montrealban fényes nappal több szemtanú előtt lelőtt Nick Rizzuto halála kapcsán, a család ügyvédje elzárkózott a nyilatkozattételtől és közölte, nem várható gyors reakció a gyászoló família berkeiből.

Az olasz maffia ismert szakértője, Antonio Nicaso a The Canadian Press hírügynökségnek úgy vélekedett, a 42 éves Nicknek azért kellett meghalnia, mert a más maffiaszerveződések nem nézték jó szemmel a Rizzutók hatalmát, amely az 1970-es évek óta tart. Ezt akarták megtörni azzal, hogy eltették láb alól az „utódot”.

A szakértő szerint Nick halálának köze lehet az utóbbi idők olasz kávéházi robbantásaihoz Montreálban sőt azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy utcai bandák álltak a gyilkosság mögött. Hozzátette, az, hogy a Rizzutók egyes utcai bandákkal való együttműködés mellett döntöttek, ellenséges indulatokat válhatott ki a haiti bandákkal.

A rendőrség nem kívánt további részleteket megosztani a sajtóval, mindössze annyit közölt, az áldozat 2009-ben a 31. gyilkossági áldozat volt Montreal városában.

Nick apja, Vito Rizzuto jelenleg tízéves börtönbüntetését tölti egy közepesen védett Colorado állami börtönben.

 

Video beszámoló a gyilkosságról (angolul)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*