Követte a GPS utasításait a tóba is, magyarok segítettek kihúzni az autót

 Tobermory, (ON) A GPS utasításait követve a Georgian öbölbe vezette autóját egy 23 éves hölgy, aki nem volt egyáltalán jártas Tobermory környékén. Szerencsére időben ki tudott jutni a jéghideg vízben  elmerült kocsijából.

 A fiatal nő a jelek szerint egyetlen egy jobbkanyart kihagyott, így fordulhatott elő, hogy hirtelen a hajórámpán találta magát, és  egyenesen a vízbe navigálta a kisautóját. A lendület 30 méterre vitte a járművet a parttól és teljesen elmerült a mindössze 4-5 fokos -hideg vízben

 Szerencsére a nő gyorsan eszmélt és letekerte az ablakot amin keresztül kimászott, majd a partra úszott. A mobilja az autójában maradt, vélhetően tönkre is ment, így nem maradt más mint, hogy a közeli szállodák egyikében próbáljon meg segítséget kérni.

  Vincze Andrea, aki másnap reggel a fotókat készítette, a kanadai sofőr védelmében elmondta az ABC news-nak, hogy a rámpa eléggé széles ahhoz, hogy egy utcával is össze lehessen téveszteni, ráadásul a baleset idején rosszak voltak a látási viszonyok.  A sötét mellet a köd is nehezítette a környéket nem ismerő fiatal sofőrnő tájékozódását.

A rossz látási viszonyok és a sötét miatt este csónakokkal tartották távol a hajókat a területtől. Andrea férje, a búvároktatóként dolgozó Vincze Zsolt másnap reggel segédkezett az autó partra vontatásában.

A sofőrnek nem esett baja az ijedtségen kívül, és nem rázta meg az eset túlságosan, a helyzethez képest “jó hangulatban” volt. Persze az, hogy az autóját valószínűleg nem lehet megjavítani, az egy kicsit elszomorította.

VinczeZsolt-Toyota-GeorgianBay03

Zsolt most nem oktatott, hanem segítségben jeleskedett (Fotó: Vincze Andrea | ABC News)

VinczeZsolt-Toyota-GeorgianBay01

A vontatókötél megfelelő rögzítési helyének keresése a víben (Fotó: Vincze Andrea | ABC News)

VinczeZsolt-Toyota-GeorgianBay01b

Jön kifelé a kis piros (Fotó: Vincze Andrea | ABC News)

VinczeZsolt-Toyota-GeorgianBay02

Az autót javíthatatlannak ítélték, alkatrésznek jó lesz.. (Fotó: Vincze Andrea | ABC News)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*