Kanadában nyomul a PetroChina

Az UniCredit részvények eladásával tervez tőkét emelni. A részvénykibocsátás a tegnapi záróárhoz képest 43%-os diszkonttal fog történni. A kibocsátott részvények árfolyama így 1,943 dollár lesz. Az UniCredit részvényeivel való kereskedést felfüggesztették, a vállalat részvényei 26%-ot estek a november 14-ei bejelentés óta. A befektetők január 9-27-ig tudják majd vásárolni a részvényeket.

A Vernalis Plc. bejelentette, hogy megkötött egy közös kutatásról szóló szerződést a Roche Holding AG Genentech nevű leányvállalatával. Az üzlettel kapcsolatban pénzügyi részletek nem kerültek nyilvánosságra. A Vernalis a nyilatkozatok szerint a befolyt összeget újabb kutatási projektekbe fogja forgatni.

A PetroChina Co. 680 millió kanadai dollárt fog fizetni a Mackay River olajmező maradék 40%-os tulajdonjogáért, ezzel pedig az első kínai állami vállalat lesz, amely egy teljes olajmezőt birtokolhat a kanadai Albertában. A maradék részesedést a Calgary székhelyű Athabasca Oiil Sands Corp.-tól veszi meg a vállalat. A bejelentés támogatta a PetroChina hongkongi jegyzésű részvényeit, amelyek így 1,2%-os pluszban zárták a kereskedést, felülteljesítve a Hang Seng indexet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*