Hóban-fagyban egy kis montreáli magyar Zumba (+video)

 Az eredetileg Kolumbiából származó, és latin ritmusokon alapuló táncos-fitneszes Zumbáról® a legritkább esetben jut az embernek eszébe hófödte kanadai táj, és fagyosan dermedt hideg idő. Az alábbi videót látva ez azonban most változhat, hiszen  a montreáli Bokréta Néptáncegyüttes egykori, és a Gyanta Együttes jelenlegi kiváló táncosát sem a hó, sem a mínusz 18 fokos hőmérséklet nem tántorította el attól, hogy kilépjen a fitneszteremből és a város nevezetes helyszínein járja az “öröm és élet táncának” is nevezett Zumbát®. 

 Olyan attraktív és népszerű helyszínek adják a videó hátteréül szolgáló “díszletet”, mint a montreáli Olimpia Stadion, vagy a Chalet du Mont Royal, amelynek teraszáról pazar kilátás nyílik a városra.  A laza és dinamikus Zumbát® bemutató Paulusz Jeszika mögött feltűnik még az óratorony, és a Jacques Cartier híd, valamint a Bonsecours Market épülete is.

Jeszika a Zumba® okleveles oktatója, a videó pedig a Zumba Instructor Network (Zin tm) versenyén vesz részt, ahol a világ különböző pontjairól érkező videók közül minden héten három alkotást választ ki győztesnek a zsűri.

Jeszika hat éves korában kezdett el táncolni és több mint húsz évig aktív tagja volt a montreáli Bokréta Néptáncegyüttesnek. Jelenleg a Gyanta Együttes tagja. Az évek során a helyi tánciskolákban tökéletesítette tánctudását, majd a montreáli San Tropez iskolában “latin táncoktató” képesítést szerzett, illetve rendelkezik CanfitPro oktatói képesítéssel is. Jeszika – ahogy a videón is látszik – egy energikus Zumba® oktató, akinek a lelkesedése és biztatása képes arra, hogy mindenkiből kihozza a maximumot.

iconarrowKorábban: Hódeszkával Montreál belvárosában

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*