Gyermekek millióinak ír vissza a Mikulás a kanadai posta és persze a manók segítségével (+video)

Kanadában minden évben gyermekek százezrei, a világon pedig milliók küldik el levelüket a Mikuláshoz, aki válaszol is egytől-egyig mindegyikre, amennyiben helyesen meg van címezve a boríték. Nem tudjuk pontosan, hogy hogyan csinálja, de aki a rénszarvasokkal körberepüli a Földet egyetlen egy éjszaka alatt, annak bizonyára semmi sem lehetetlen. 🙂

Annyi biztos, hogy a kanadai postánál segédkező ‘önkéntes manók’ 30 nyelven értenek és olvassák a braille írást is, így akár magyarul is meg lehet próbálni azt, hogy a Mikulásnak levelet küldjön gyermekünk. A télapó válaszolni fog az elfek (manók) segítségével függetlenül attól, hogy jók vagy netán rosszacskák voltak a kicsik év közben.

Nagyon egyszerű levelet küldeni a télapónak, csupán három fontos szabály van

  1. A saját cím pontos megadása. A Mikulás ugyan tudja, hogy hol laksz, de az elfeknek a postázáshoz tudniuk kell a pontos postai címedet.
  2. A télapó nagyon szeret olvasni, és örömmel értesül arról, hogy milyen kedvenc tevékenységeid, sportjaid, hobbijaid vannak. De szereti a képeket a rajzokat is. Írj és rajzolj (akár a szüleid segítéségével), azaz legyen tartalma is a levelednek.
  3. December 14. előtt küldd el a leveledet, ha választ is szeretnél kapni, hogy legyen ideje a télapónak és az elfeknek a válaszokra is.

Fontos még, hogy a postázás díja opcionális, tehát ha lefelejted a borítékról a bélyeget, akkor azzal nincs probléma, a kanadai posta így is elszállítja a levelet a Télapóhoz. (Kanadán belül értendő az ingyenes postázás.)

A Mikulás postacíme:

Santa Claus,

North Pole, H0H 0H0,
CANADA

Néhány letölthető sablon levél

 

Hogyan jöhet be Kanadába a Mikulás, kell neki vízum?

Még 2008-ban Jason Kenney az állampolgársági, bevándorlási valamint a multikulturalizmusért felelős egykori miniszter biztosította a télapót arról, hogy a karácsonyi feladatait megkönnyítvén hivatalosan is kanadai állampolgárságot kap. Így azóta kedvére és főleg legálisan ki-be járhat az országba, hogy az összes gyermekhez eljuthasson időben 🙂

(A télapó lakhelye az Északi-Sark, mely a nemzetközi jog szerint senki nem birtokol, de ádáz igényt formál rá több ország is, mint az Egyesült Államok, Oroszország, Norvégia, Dánia és Kanada.)

Apuka segít levelet írni a mikulásnak

Aki még nem tud írni, megkérheti az Apukáját, vagy Anyukáját is.

Rengeteg levelet kap a mikulás

Rengeteg levelet kap a mikulás

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*