“Fordot még évekig” – Torontó polgármestere elsőként adta le a jelentkezését (+video)

 Bár a választásokat október 27.-én tartják, de már elkezdődött a kampány Torontó polgármesteri székéért. A jelenlegi városvezető -aki a közelmúltban leginkább botrányos viselkedéséről lett “világhíres”- ismét jelölteti magát. 

  Rob Ford népszerűsége a botrányok ellenére is emelkedést mutatott, ennek megfelelően bátran száll harcba ismét a városvezetésért folyó küzdelembe. Olyannyira, hogy csütörtök reggel fél kilenckor -elsőként- adta le jelölti papírjait és az érdemeit hangsúlyozta a kamerák kereszttüzében:

 A múltam önmagáért beszél. Észak-Amerikában itt nálunk vannak a legalacsonyabb adók, egy csomó munkahelyet teremtettünk. A város virágzik, épül a metró, más nem lett volna képes ennyi mindenre – mondta Ford, akiről a legutoljára olyan képsorok kerültek nyilvánosságra, amelyeken – meglehetősen ittas állapotban – azt kiabálja, hogy megöl valakit, de hogy kit, az nem derült ki.

A polgármester később mindenkitől elnézést kért viselkedéséért, amire – ahogy fogalmazott – nincs mentsége.

A 44 éves polgármester önbizalmával soha sem volt gond, ennek megfelelően a kampányszlogene is lényegretörő : “Fordot, még évekig”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*