Előbb induló szezon és járatsűrítés – Ez várható 2017-ben Az AC Rouge Torontó-Budapest útvonalára

 Az AirTransat elbúcsozott Magyarországtól: Az utolsó járata tegnap (okt 13.) hagyta el a ferihegyi aszfaltot. Ahogy az várható volt, a szabadidős légitársaság kiesésével – az ezen az útvonalon versenytárs nélkül maradó – Air Canada Rouge növeli is a Kanada és Magyarország között közlekedő járatainak kapacitását a járatfrekvenciával és a szezon elnyújtásával is. Az Air Canada Rouge ugyan még hivatalosan nem jelentette be a következő év “menetrendjét”, de a budflyer.blog.hu a Google Flight és az Air Canada jegyfoglalási rendszerében is érzékelte a legfontosabb változásokat.

Korábban indul a szezon

Az eddig meghirdetett 2017-es június 10-ei járatindítás helyett, már május 20-án (szombaton) elindítja a szezon első budapesti járatát a kanadai Air Canada Rouge légitársaság. A járatokat változatlanul a légitársaság szélestörzsű Boeing 767-300ER típusú repülőgépei fogják teljesíteni. Az előrehozott időpontokra már foglalhatóak a jegyek a Google Flight repülőjegy keresőjében! Az új járatok továbbá a légitársaság repülőjegy keresőjében is megtalálhatóak már.

 Növelik a járatsűrűséget is

Az eddigi heti 3 járatpár helyett heti 5 járatpár fog Budapest, és Torontó városa között közlekedni. Így június 11-től már a vasárnapi, valamint július 21-től, már a szerdai napokon is meg fognak fordulni a légitársaság repülőgépei Budapesten. A járat a 2017-es téli menetrendben való közlekedése nem ismert, mivel még a légitársaság nem rendelkezik a jövő téli menetrendre vonatkozó adatokkal.

Az Air Canada budapesti terjeszkedése köszönhető egyrészt a megfelelő járatkihasználtságnak, a járat által nyújtott átszállási lehetőségeknek az Egyesült Államok, valamint Dél-Amerika irányába, valamint a jelentős belly cargo fogalomnak is, mely sikeres volt.

A légitársaság idei utolsó budapesti járata október 15-én (szombaton) hagyja el Budapestet!

A budfyler.blog.hu értesüléseit még nem erősítette meg a kanadai légitársaság, de amint ez megtörténik, akkor hírt adnak róla, és így mi is.

Forrás:  BudFlyer Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*