Égreszóló, földönjáró ajándék a Pulival

A Googe Lunar XPRIZE magyar csapata egyedülálló Valentin napi lehetőséget kínál támogatóinak.

 Szeretné egyedi figyelmességgel meglepni kedvesét? Lehozná az égről a csillagokat érte? Mit szólna, ha a Hold lenne szerelmes üzenetének hordozója? A Google Lunar XPRIZE nemzetközi verseny egyetlen magyar résztvevőjeként a Puli Space csapata világviszonylatban egyedülálló lehetőséget kínál, amikor sikeres küldetése esetén elviszi Valentin napi gondolatait a Holdra.

Az évtized legegyedibb Valentin-napi ajándékával kedveskedhet szerelmének a Puli Space jóvoltából: a Holdra repítheti üzenetét és kedvese nevét. Egy vacsora áráért örök időkre szóló meglepetéssel ünnepelheti a szerelmesek napját!

Hogy üzenete örökké megmaradhasson, kedvese neve, személyes Valentin Napi köszöntése felkerül egy speciális adathordozóra, s azzal majd a Puli űregységére, amelyet 2016-ban tervez indítani a Holdra a Puli Space csapata. Ezen felül az üzenetet minden megrendelő megkapja ajándékba egy elektronikus fájlban, amelyet kinyomtatva átadhat kedvesének.

Több infó: http://valentine.pulispace.com/

A Puli Space fiatal, ambiciózus csapata 2010 júniusában nem kisebb fába vágta a fejszéjét, mint hogy eleget tegyen a Google Lunar XPRIZE (GLXP) – egy 30 millió dollár összdíjazású nemzetközi verseny – kihívásának, amelynek célja, hogy magánerőből elkészítsenek és eljuttassanak egy önjáró szerkezetet a Holdra, amely onnan képeket és videót küld vissza a Földre.

A Puli kiemelten fontosnak tartja, hogy népszerűsítse a tudományos gondolkodásmódot és bátorítsa a diákokat, hogy természettudományos és műszaki pályát válasszanak. Ennek érdekében a csapat rendszeresen vesz részt nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényeken is: legközelebb Valentin napján, február 14-én a Magyar Állami Operaház második alkalommal megrendezésre kerülő összművészeti eseményén, a Faust Bálon.

Részvételünkkel szeretnénk rámutatni a tudomány és ezen belül az űrtevékenység mindennapjainkra kiterjedő, kiemelkedő eredményeire, valamint hozzájárulni az est fő missziójához, közös céljához, amely ezúttal is az Országos Mentőszolgálat hozzásegítése egy mentőautó megvásárlásához. Ennek érdekében erre a nemes célra a Puli felajánlja Valentin Napi Köszöntőjének értékesítéséből származó nettó bevételének húsz százalékát.

A Puli Országjárásának további állomásai: február 25-én a XXII. Nemzetközi Energia Innovációs Fórumon, majd a Vírus Klub estjén tart előadást Dr. Pacher Tibor fizikus, a Puli Space alapítója. Február 26-án a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemen a Kreatív Magyar Elme – Magyarok a Világűrben című esemény meghívott vendégeként vesz részt a Puli. A Puli Országjárását a világhálon is követhetik az érdeklődők: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=z8m3pASz7x1s.k_wOOKU_c22Y

A csapat jelenleg az I3 nevű űrképes „proto-flight” Puli megalkotásán dolgozik, miután az I2.x rovereket sikeresen tesztelte a marokkói sivatagban és a PISCES központban, a Mauna Keán, Hawaii Nagy Szigetén. A Puli újabb tereptesztre is készül 2015 augusztusában. Ismét az Osztrák Űrfórummal együtt-működve, az AMADEE-15 program keretében, ezúttal a Puli az ún. analóg asztronauták segítőjeként térképezi fel a sziklás terepet, meteoritok nyomát kutatva.

További információk

Team Puli Space

Email: media@pulispace.com

Puli Space

A Puli Space Technologies küldetése olyan új technológiák kifejlesztése, melyek lehetővé teszik űrjárművek rendszeres indítását a Holdra, ezáltal új dimenziókat megnyitva és minőségi szolgáltatásokat biztosítva a jövőbelátó befektetők számára, akik a világűr üzleti lehetőségeinek kihasználása iránt érdeklődnek. Először azonban demonstrálni kívánjuk képességeinket azzal, hogy legkésőbb 2016-ban saját készítésű egységet küldünk a Holdra, ezzel teljesítve a Google Lunar XPRIZE kihívását. Egységünk leszállás után felderíti a közeli területeket és nagyfelbontású képeket és videókat küld a Földre a helyszínről és önmagáról. A GLXP tapasztalataira alapozva a felfutóban levő űripar meghatározó résztvevőjévé szeretnénk válni. A Puli Space Technologies kiemelten fontosnak tartja, hogy népszerűsítse a tudományos gondolkodásmódot és bátorítsa a diákokat, hogy természettudományos / műszaki pályát válasszanak.

www.pulispace.com

https://www.facebook.com/pulispace

http://pulispace.444.hu/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*