Darányi Zsolt kevés felkészüléssel a háta mögött is nyert a rutinos André Baker ellen (+video)

Lennox Lewis és Zsolt

Toronto | Ifjabb Darányi Zsolt megszerezte pályafutása 12. győzelmét, ezzel továbbra is tartja a százszázalékos mérlegét a profik táborában.

Zsoltnak nem volt egyszerű dolga, mert mindösszesen öt napja volt felkészülni erre az összecsapásra. Eredetileg Lennox Lewis meghívására Jamaicában edzőtáborozott volna, ahová el is utazott július 22-én, de a jamaicai tisztviselők nem engedték be az országba, mert a kanadai papírja épp lejárt. A sajnálatos malőr miatt Zsolt visszarepült Torontóba, és élt azzal a hirtelen jött lehetőséggel amit menedzserétől Cameron Dunkintól kapott, hogy bokszoljon július 29-én a North Carolina-i bokszgálán a 43 éves, tapasztalt és jó mozgású André Bakerrel.

Bakernek óriási tapasztalata van, hiszen 1999 óta bokszol a profik között, de a 10-46-3 as a rekordja nem valami fényes. Az, hogy Zsoltnak kevés ideje volt felkészülni, és Bakerről lehetett tudni, hogy hihetetlen nagy a tapasztalata, így azért volt miért izgulni. Zsolt ráadásul az edzője nélkül, egyedül repült Észak-Karolinába, ahol senkit sem ismert.

Aztán a bunyó második menetében Zsolt TKO-val hozta a meccset. Ilyen hiányos felkészüléssel a háta mögött ez Isteni csoda, hisz Zsolt május óta nem kesztyűzött és Lennox Lewis jamaicai edzőtáboráról is lemaradt most.

 

Zsolt 12. győzelme a profik között (mobil felvétel)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*