Beharangozó: II. Nyugat Kanadai Magyar Tábor (+video riport)

 A tavalyi sikeres és jó hangulatú első alkalom után idén másodjára is megrendezésre kerül a Nyugat-Kanada-i magyar táborozás British Columbia harmadik legnagyobb városában, Kelownában. 

Az okanagani tó partján fekvő települést nem véletlenül emlegetik Kanada egyik legszebb településének, hiszen a csodálatos síhegyek ölelésében egy igazi turistaparadicsomnak számít. Homokos strandjai, gazdagon termő szülő és növény ültetvényei, kellemes éghajlata, korszerű szállodái, kirándulóhelyei és kitűnően felszerelt sátortáborai révén világhírnévre tett szert.

Az okanagani völgyben közel kétezer magyar család él példás összetartásban, és megértésben. Nemzeti, művelődési és társalgási igényeinek kielégítésében egyre többen keresik fel az immár 40 éve működő magyar egyesületet.

A kelownai magyarság újonnan azzal szerzett hírnevet magának, hogy Naszák Szilvia – A Kőrösi Csoma Sándor program ösztöndíjasának segítségével idén már második alkalommal szervezik meg a Nyugat Kanada-i ifjúsági tábort.

 Az augusztus 19-23. között esedékes idei táborozás előkészületeiről – a helyszínt bejárva – Móricz Lajos kérdezte Domby Pál mentort:

Helyfoglalás Dr. Domby Pál elnöknél a 250 768 9797-es telefonszámon, vagy az Okanagani Magyar Ház Facebook oldalán.

2 hozzászólás

  1. 3 napja az volt nalunk a TV-ben, hogy Kelownanal hatalmas erdotuz pusztit.Remelem nem erinti a tabor kornyeket, mert nincs szomorubb latvany egy leegett erdonel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*