“Bántani fognak, vagy még ennél is rosszabb ami történhet velünk Magyarországon” A CBCnews interjúja a Baranyai családdal (TV és Rádiós interjú)

Baranyai Tiborral és családjával készített riportot a CBC news, ahol Tibor beszámolt a Kanadába való érkezéséről és arról is, hogy miképpen tartották őt fogva az emberkereskedők.

 Baranyai menekültstátuszt kapott miután segített leleplezni Kanada történetének eddigi legszervezettebb emberkereskedőit, akik magyarországi romák voltak, de most mégis kénytelen volt feleségétől és annak lányától elbúcsúzni, hiszen Őket kitoloncolták.

Információk szerint anyát és lányát pénteken a montreáli Pierre Elliot nemzetközi reptéren tették fel egy repülőre a Kanadai Határszolgálati Ügynökség (CBSA – Canadian Boarder Service Agency) emberei.

A 44 éves Baranyai Tibor egy jól fizető állás reményében hagyta el Magyarországot még 2009-ben és a torontói Pearson reptérről Hamiltonba utazott, de ott nem az várta amit ígértek neki.

Nehéz fizikai munkát kellett végezni és egy zárt, sötét pincében volt a szálláshelye, bútorok és ágy nélkül. Csupán egy matrac járt neki amin aludhatott. 2010-ben sikerült megszöknie és később segített az RCMP-nek (Royal Canadian Mounted Police) az Őt is fogvatartó banda leleplezésében.

Dellamario Ildikó és lánya Nagy Ildikó szintén menekültstátuszt kért Montreálban. Ildikó egy Bankban dolgozott Budapesten, ahol az ügyfelek többször megfenyegették elmondása szerint. Ezért választották a Magyarországról való elmenekülést. Ildikó Montreálban egy magyar étteremben dolgozott szakácsként, és Tibort egy internetes társkereső oldalon találta meg. Tibor át is költözött  Hamiltonból Montreálba, hogy összeházasodjanak. Baranyaiék most attól félnek, hogy a lebuktatott bűnözők barátai Magyarországon bosszút állnak feleségén és annak lányán.

“Ez maffia, amely még mindig létezik Magyarországon” -mondta Nagy Ildikó. “Félünk attól, hogy megtalálnak minket és mi nem leszünk biztonságban”. Nem akarunk rejtőzködni, de nem tudunk mást csinálni. Ez egy kis ország és meg fognak találni bennünket. Bántani fognak, vagy még ennél is rosszabb ami történhet velünk. Magyarország demokratikus ország, de a rendőrség képtelen megvédeni bennünket”

A Kanadai Határszolgálati Ügynökség (CBSA – Canadian Boarder Service Agency) szóvivője biztonsági okokból nem akarta megerősíteni a két nő távozását Kanadából, de a CBC radio One-nak adott interjújában Nagy Ildikó arról számol be, hogy épp csomagolja a bőröndjeit.

 A CBC news interjúja:

 

A CBC radio One rádiós interjúja Ildikóvól

A cikk a CBC news nyomán készült

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*