Az első kártérítés precedens értékű lehet

 Kártérítést kapott az osztrák légitársaságtól az a magyar állampolgárságú utas, aki májusban szeretett volna Kanadába utazni egy kutatásra, de a bécsi repülőtéren nem engedték fel a Kanadába tartó osztrák légitársaság által üzemeltetett repülőgépére.

 Évának volt érvényes útlevele, volt repülőjegye és elegendő készpénze is. Az Austrian Airlines és az osztrák reptér munkatársai azonban az útlevélvizsgálat után félrevonták őt, és kikérdezték, ebbe pedig telefonon bekapcsolódtak a kanadai bevándorlási hivatal munkatársai is. Mindezek után a légitársaság azt állította, hogy a kanadai bevándorlási hivatal megtiltotta nekik, hogy Évát elvigyék Torontóba. Ezzel szemben a hivatal azt állította, hogy a légtársaságra bízta a döntést.

 Az asszony később panaszt tett az osztrák légitársaságnál, de már lemondott arról, hogy választ kap, ezért az európai fogyasztóvédelemhez is elküldte panaszát. Másnap az osztrák légitársaságtól kapott levelet, amelyben az állt, hogy 14 napon belül kifizetik neki azt a 600 eurót, amely mindenkinek jár, aki önhibáján kívül nem tud elutazni. Az asszony pár napja meg is kapta a pénzt, de azt, hogy miért nem engedték felszállni arra nem kapott semmilyen választ. Szerinte a bőrszíne miatt tagadták meg tőle a repülőgépre való felszállást.

 Az RTL Klubnak nyilatkozó Lukács Gábor Kanadában élő utas-jogvédő, aki legalább 30 hasonló esetről tud. Ő úgy fogalmaz, hogy ez a hír jó, hiszen precedenst teremt, hiszen ezután nehezebb lesz más légitársaságoknak megtagadni a kártérítés kifizetését, de a jogvédő szerint erre is fel kell készülni.

 Akinek pedig nem fizet a légitársaság, az a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulhat.

3 hozzászólás

  1. Azert ne tevesszen meg senkit.Evanal minden meg volt.Volt eleg keszpenz.Egy kutatasra szeretett volna kijonni stb.Tenyleg a borszine miatt nem engedtek, ugy nez ki.

  2. ,,,,,,,,vajon mit akart kutatni Canadában,,,,,,,,az őslakosok életét,,/indiánok/,,,,,,,,vagy a börtönben üldögélő magyarországi cigányokét, nem mindegy……

  3. Simon Péter ezt értem én is. De hogy végre tisztába tegyük a dolgokat, olyan, hogy ROMA, meg ROMA NÉP, és ROMA SZÁRMAZÁS, NINCS. Cigány van, és ez a megnevezés nem degradáló, hanem tény. Cigány nép, Cigány hagyomány, Cigány szokások, Cigány ételek, életstílus, lagzi, temetés, VAN! Nevezzük nevén a dolgokat, mert a Cigány az Cigány, a Zsidó az Zsidó, a Magyar meg Magyar! Csak jelenleg ott tartunk, hogy a Cigányság és zsidóság feljelenti a Magyarságot és kikéri magának ha őket a valós nevükön nevezik, de nekik büntetlenül lehet PARASZTOZNI, meg GECI MAGYAROZNI a Magyarságot. Egyébként hogy nem csoda, hogy már Kanadában sem kellenek a Cigányok. Maguknak köszönhetik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*