Arcvonások: A montreáli Café Rococo tulajdonosával, -Prágai Györgyivel készült riport

cafe-rococoA népszerű montreáli magyar étterem – a Café Rococo tulajdonosával, Prágai Györgyivel beszélgetett a Kossuth rádió munkatársa, az “arcvonások” című műsorban. 

Prágai Györgyi vendéglős 1988-ban költözött ki Magyarországról, mert megelégelte a kilátástalan lakáshelyzetet. Ő is, a férje is cukrász, így nagyon hamar kaptak pincérként állást Kanadában. Györgyi néhány évvel később döntött úgy, hogy saját magyar éttermet nyitnak Montreálban, a város közepén. Családi vállalkozás lett: Fia, lánya is ott dolgozott a A Rokokó étteremben, amelyet most ketten visznek a férjével. Az étlapon tojásos nokedli, borjúpaprikás és halászlé, a süteményes pultban pedig dobostorta, somlói, lúdláb és Túró Rudi. Megfőzi, amit honfitársa kér, dobozolja, lefagyasztja és huss, lehet vinni – Kanada szerte – haza.

Az interjúból rengeteg érdekesség kiderül a kezdeti nehézségektől kezdve, a sikerélményeken át. Még azt is megtudhatjuk, hogy hogyan lett éppen Rococo a neve, eme kedves montreáli magyar étteremnek.

 (Az alábbi hangsáv betöltődése akár több időt is igénybe vehet…Betöltődés után klikk a narancssárga play gombra)

 

Remélem minden kedves olvasónk kedvet kapott ahhoz, hogy meglátogassa a Café Rococo-t, akkor is, ha esetleg itt él Montreálban, vagy ha -adja Isten, erre fog járni a jövőben.

 A Kanada Világa főszerkesztőjeként mindenképpen ajánlom, hogy bárki aki Montreálba jár az ne hagyja ki a lehetőséget arra, hogy betérjen a magyar étterembe. Nekem volt szerencsém A Café Rococo igazán ízletes menüjéből fogyasztani, és valóban megtapasztalni azt a fajta kedvességet, amelyről az interjúban is szó van. 

Farkas Erika, az arcvonások riportere korábban a montreáli református lelkésszel -György Attilával is beszélgetett, mely riportot ezen a linke lehet elérni.

Forrás: Kossuth RádióRiporter: Farkas Erika

 

64 hozzászólás

 1. Tanulságos volt Prágai Györgyivel készült riport. 1988-ban megjósolta, hogy Ma.on 25 évig nem fog történni olyan átalakulás, ami jónak lesz mondható. Elment a család. És ugyan kemény munkával, de ma neve van ennek az Étteremnek, és a hullámvölgyek ellenére kitartóak..Vajon mi itthon miért nem tudunk a kitartó és kemény munkánkkal jó életkörülményt teremteni magunknak – nem luxust – jó életkörülményt…Tisztelet azon keveseknek, akik ezt mégis másképpen látják.Arra gondolok, az idén még kevesebb látogatója volt a "Torkos Csütörtök"-nek a tavalyihoz képest…Jelez ez valamit ? Én gondolom, hogy mit !

 2. Tanulságos volt Prágai Györgyivel készült riport. 1988-ban megjósolta, hogy Ma.on 25 évig nem fog történni olyan átalakulás, ami jónak lesz mondható. Elment a család. És ugyan kemény munkával, de ma neve van ennek az Étteremnek, és a hullámvölgyek ellenére kitartóak..Vajon mi itthon miért nem tudunk a kitartó és kemény munkánkkal jó életkörülményt teremteni magunknak – nem luxust – jó életkörülményt…Tisztelet azon keveseknek, akik ezt mégis másképpen látják.Arra gondolok, az idén még kevesebb látogatója volt a "Torkos Csütörtök"-nek a tavalyihoz képest…Jelez ez valamit ? Én gondolom, hogy mit !

 3. Tanulságos volt Prágai Györgyivel készült riport. 1988-ban megjósolta, hogy Ma.on 25 évig nem fog történni olyan átalakulás, ami jónak lesz mondható. Elment a család. És ugyan kemény munkával, de ma neve van ennek az Étteremnek, és a hullámvölgyek ellenére kitartóak..Vajon mi itthon miért nem tudunk a kitartó és kemény munkánkkal jó életkörülményt teremteni magunknak – nem luxust – jó életkörülményt…Tisztelet azon keveseknek, akik ezt mégis másképpen látják.Arra gondolok, az idén még kevesebb látogatója volt a "Torkos Csütörtök"-nek a tavalyihoz képest…Jelez ez valamit ? Én gondolom, hogy mit !

 4. Tanulságos volt Prágai Györgyivel készült riport. 1988-ban megjósolta, hogy Ma.on 25 évig nem fog történni olyan átalakulás, ami jónak lesz mondható. Elment a család. És ugyan kemény munkával, de ma neve van ennek az Étteremnek, és a hullámvölgyek ellenére kitartóak..Vajon mi itthon miért nem tudunk a kitartó és kemény munkánkkal jó életkörülményt teremteni magunknak – nem luxust – jó életkörülményt…Tisztelet azon keveseknek, akik ezt mégis másképpen látják.Arra gondolok, az idén még kevesebb látogatója volt a "Torkos Csütörtök"-nek a tavalyihoz képest…Jelez ez valamit ? Én gondolom, hogy mit !

 5. Tanulságos volt Prágai Györgyivel készült riport. 1988-ban megjósolta, hogy Ma.on 25 évig nem fog történni olyan átalakulás, ami jónak lesz mondható. Elment a család. És ugyan kemény munkával, de ma neve van ennek az Étteremnek, és a hullámvölgyek ellenére kitartóak..Vajon mi itthon miért nem tudunk a kitartó és kemény munkánkkal jó életkörülményt teremteni magunknak – nem luxust – jó életkörülményt…Tisztelet azon keveseknek, akik ezt mégis másképpen látják.Arra gondolok, az idén még kevesebb látogatója volt a "Torkos Csütörtök"-nek a tavalyihoz képest…Jelez ez valamit ? Én gondolom, hogy mit !

 6. Tanulságos volt Prágai Györgyivel készült riport. 1988-ban megjósolta, hogy Ma.on 25 évig nem fog történni olyan átalakulás, ami jónak lesz mondható. Elment a család. És ugyan kemény munkával, de ma neve van ennek az Étteremnek, és a hullámvölgyek ellenére kitartóak..Vajon mi itthon miért nem tudunk a kitartó és kemény munkánkkal jó életkörülményt teremteni magunknak – nem luxust – jó életkörülményt…Tisztelet azon keveseknek, akik ezt mégis másképpen látják.Arra gondolok, az idén még kevesebb látogatója volt a "Torkos Csütörtök"-nek a tavalyihoz képest…Jelez ez valamit ? Én gondolom, hogy mit !

 7. Tanulságos volt Prágai Györgyivel készült riport. 1988-ban megjósolta, hogy Ma.on 25 évig nem fog történni olyan átalakulás, ami jónak lesz mondható. Elment a család. És ugyan kemény munkával, de ma neve van ennek az Étteremnek, és a hullámvölgyek ellenére kitartóak..Vajon mi itthon miért nem tudunk a kitartó és kemény munkánkkal jó életkörülményt teremteni magunknak – nem luxust – jó életkörülményt…Tisztelet azon keveseknek, akik ezt mégis másképpen látják.Arra gondolok, az idén még kevesebb látogatója volt a "Torkos Csütörtök"-nek a tavalyihoz képest…Jelez ez valamit ? Én gondolom, hogy mit !

 8. Tanulságos volt Prágai Györgyivel készült riport. 1988-ban megjósolta, hogy Ma.on 25 évig nem fog történni olyan átalakulás, ami jónak lesz mondható. Elment a család. És ugyan kemény munkával, de ma neve van ennek az Étteremnek, és a hullámvölgyek ellenére kitartóak..Vajon mi itthon miért nem tudunk a kitartó és kemény munkánkkal jó életkörülményt teremteni magunknak – nem luxust – jó életkörülményt…Tisztelet azon keveseknek, akik ezt mégis másképpen látják.Arra gondolok, az idén még kevesebb látogatója volt a "Torkos Csütörtök"-nek a tavalyihoz képest…Jelez ez valamit ? Én gondolom, hogy mit !

 9. Tanulságos volt Prágai Györgyivel készült riport. 1988-ban megjósolta, hogy Ma.on 25 évig nem fog történni olyan átalakulás, ami jónak lesz mondható. Elment a család. És ugyan kemény munkával, de ma neve van ennek az Étteremnek, és a hullámvölgyek ellenére kitartóak..Vajon mi itthon miért nem tudunk a kitartó és kemény munkánkkal jó életkörülményt teremteni magunknak – nem luxust – jó életkörülményt…Tisztelet azon keveseknek, akik ezt mégis másképpen látják.Arra gondolok, az idén még kevesebb látogatója volt a "Torkos Csütörtök"-nek a tavalyihoz képest…Jelez ez valamit ? Én gondolom, hogy mit !

 10. Tanulságos volt Prágai Györgyivel készült riport. 1988-ban megjósolta, hogy Ma.on 25 évig nem fog történni olyan átalakulás, ami jónak lesz mondható. Elment a család. És ugyan kemény munkával, de ma neve van ennek az Étteremnek, és a hullámvölgyek ellenére kitartóak..Vajon mi itthon miért nem tudunk a kitartó és kemény munkánkkal jó életkörülményt teremteni magunknak – nem luxust – jó életkörülményt…Tisztelet azon keveseknek, akik ezt mégis másképpen látják.Arra gondolok, az idén még kevesebb látogatója volt a "Torkos Csütörtök"-nek a tavalyihoz képest…Jelez ez valamit ? Én gondolom, hogy mit !

 11. Tanulságos volt Prágai Györgyivel készült riport. 1988-ban megjósolta, hogy Ma.on 25 évig nem fog történni olyan átalakulás, ami jónak lesz mondható. Elment a család. És ugyan kemény munkával, de ma neve van ennek az Étteremnek, és a hullámvölgyek ellenére kitartóak..Vajon mi itthon miért nem tudunk a kitartó és kemény munkánkkal jó életkörülményt teremteni magunknak – nem luxust – jó életkörülményt…Tisztelet azon keveseknek, akik ezt mégis másképpen látják.Arra gondolok, az idén még kevesebb látogatója volt a "Torkos Csütörtök"-nek a tavalyihoz képest…Jelez ez valamit ? Én gondolom, hogy mit !

 12. Tanulságos volt Prágai Györgyivel készült riport. 1988-ban megjósolta, hogy Ma.on 25 évig nem fog történni olyan átalakulás, ami jónak lesz mondható. Elment a család. És ugyan kemény munkával, de ma neve van ennek az Étteremnek, és a hullámvölgyek ellenére kitartóak..Vajon mi itthon miért nem tudunk a kitartó és kemény munkánkkal jó életkörülményt teremteni magunknak – nem luxust – jó életkörülményt…Tisztelet azon keveseknek, akik ezt mégis másképpen látják.Arra gondolok, az idén még kevesebb látogatója volt a "Torkos Csütörtök"-nek a tavalyihoz képest…Jelez ez valamit ? Én gondolom, hogy mit !

 13. Tanulságos volt Prágai Györgyivel készült riport. 1988-ban megjósolta, hogy Ma.on 25 évig nem fog történni olyan átalakulás, ami jónak lesz mondható. Elment a család. És ugyan kemény munkával, de ma neve van ennek az Étteremnek, és a hullámvölgyek ellenére kitartóak..Vajon mi itthon miért nem tudunk a kitartó és kemény munkánkkal jó életkörülményt teremteni magunknak – nem luxust – jó életkörülményt…Tisztelet azon keveseknek, akik ezt mégis másképpen látják.Arra gondolok, az idén még kevesebb látogatója volt a "Torkos Csütörtök"-nek a tavalyihoz képest…Jelez ez valamit ? Én gondolom, hogy mit !

 14. Tanulságos volt Prágai Györgyivel készült riport. 1988-ban megjósolta, hogy Ma.on 25 évig nem fog történni olyan átalakulás, ami jónak lesz mondható. Elment a család. És ugyan kemény munkával, de ma neve van ennek az Étteremnek, és a hullámvölgyek ellenére kitartóak..Vajon mi itthon miért nem tudunk a kitartó és kemény munkánkkal jó életkörülményt teremteni magunknak – nem luxust – jó életkörülményt…Tisztelet azon keveseknek, akik ezt mégis másképpen látják.Arra gondolok, az idén még kevesebb látogatója volt a "Torkos Csütörtök"-nek a tavalyihoz képest…Jelez ez valamit ? Én gondolom, hogy mit !

 15. Tanulságos volt Prágai Györgyivel készült riport. 1988-ban megjósolta, hogy Ma.on 25 évig nem fog történni olyan átalakulás, ami jónak lesz mondható. Elment a család. És ugyan kemény munkával, de ma neve van ennek az Étteremnek, és a hullámvölgyek ellenére kitartóak..Vajon mi itthon miért nem tudunk a kitartó és kemény munkánkkal jó életkörülményt teremteni magunknak – nem luxust – jó életkörülményt…Tisztelet azon keveseknek, akik ezt mégis másképpen látják.Arra gondolok, az idén még kevesebb látogatója volt a "Torkos Csütörtök"-nek a tavalyihoz képest…Jelez ez valamit ? Én gondolom, hogy mit !

 16. Tanulságos volt Prágai Györgyivel készült riport. 1988-ban megjósolta, hogy Ma.on 25 évig nem fog történni olyan átalakulás, ami jónak lesz mondható. Elment a család. És ugyan kemény munkával, de ma neve van ennek az Étteremnek, és a hullámvölgyek ellenére kitartóak..Vajon mi itthon miért nem tudunk a kitartó és kemény munkánkkal jó életkörülményt teremteni magunknak – nem luxust – jó életkörülményt…Tisztelet azon keveseknek, akik ezt mégis másképpen látják.Arra gondolok, az idén még kevesebb látogatója volt a "Torkos Csütörtök"-nek a tavalyihoz képest…Jelez ez valamit ? Én gondolom, hogy mit !

 17. Érdekes cikk és riport, tetszett!

 18. Érdekes cikk és riport, tetszett!

 19. Érdekes cikk és riport, tetszett!

 20. Érdekes cikk és riport, tetszett!

 21. Érdekes cikk és riport, tetszett!

 22. Érdekes cikk és riport, tetszett!

 23. Érdekes cikk és riport, tetszett!

 24. Érdekes cikk és riport, tetszett!

 25. Érdekes cikk és riport, tetszett!

 26. Érdekes cikk és riport, tetszett!

 27. Érdekes cikk és riport, tetszett!

 28. Érdekes cikk és riport, tetszett!

 29. Érdekes cikk és riport, tetszett!

 30. Érdekes cikk és riport, tetszett!

 31. Érdekes cikk és riport, tetszett!

 32. Érdekes cikk és riport, tetszett!

 33. Andrea Bokor Sárköziné

  Nagyon jo ez a riport …
  Nem is tudtam errol az etteremrol 🙂

 34. Andrea Bokor Sárköziné

  Nagyon jo ez a riport …
  Nem is tudtam errol az etteremrol 🙂

 35. Andrea Bokor Sárköziné

  Nagyon jo ez a riport …
  Nem is tudtam errol az etteremrol 🙂

 36. Andrea Bokor Sárköziné

  Nagyon jo ez a riport …
  Nem is tudtam errol az etteremrol 🙂

 37. Andrea Bokor Sárköziné

  Nagyon jo ez a riport …
  Nem is tudtam errol az etteremrol 🙂

 38. Andrea Bokor Sárköziné

  Nagyon jo ez a riport …
  Nem is tudtam errol az etteremrol 🙂

 39. Andrea Bokor Sárköziné

  Nagyon jo ez a riport …
  Nem is tudtam errol az etteremrol 🙂

 40. Andrea Bokor Sárköziné

  Nagyon jo ez a riport …
  Nem is tudtam errol az etteremrol 🙂

 41. Andrea Bokor Sárköziné

  Nagyon jo ez a riport …
  Nem is tudtam errol az etteremrol 🙂

 42. Andrea Bokor Sárköziné

  Nagyon jo ez a riport …
  Nem is tudtam errol az etteremrol 🙂

 43. Andrea Bokor Sárköziné

  Nagyon jo ez a riport …
  Nem is tudtam errol az etteremrol 🙂

 44. Andrea Bokor Sárköziné

  Nagyon jo ez a riport …
  Nem is tudtam errol az etteremrol 🙂

 45. Andrea Bokor Sárköziné

  Nagyon jo ez a riport …
  Nem is tudtam errol az etteremrol 🙂

 46. Andrea Bokor Sárköziné

  Nagyon jo ez a riport …
  Nem is tudtam errol az etteremrol 🙂

 47. Andrea Bokor Sárköziné

  Nagyon jo ez a riport …
  Nem is tudtam errol az etteremrol 🙂

 48. Andrea Bokor Sárköziné

  Nagyon jo ez a riport …
  Nem is tudtam errol az etteremrol 🙂

 49. Érdemes betérni a Rococo étterembe, nagyon finom főételek, sütik, torták, desszertek is vannak!

 50. Érdemes betérni a Rococo étterembe, nagyon finom főételek, sütik, torták, desszertek is vannak!

 51. Érdemes betérni a Rococo étterembe, nagyon finom főételek, sütik, torták, desszertek is vannak!

 52. Érdemes betérni a Rococo étterembe, nagyon finom főételek, sütik, torták, desszertek is vannak!

 53. Érdemes betérni a Rococo étterembe, nagyon finom főételek, sütik, torták, desszertek is vannak!

 54. Érdemes betérni a Rococo étterembe, nagyon finom főételek, sütik, torták, desszertek is vannak!

 55. Érdemes betérni a Rococo étterembe, nagyon finom főételek, sütik, torták, desszertek is vannak!

 56. Érdemes betérni a Rococo étterembe, nagyon finom főételek, sütik, torták, desszertek is vannak!

 57. Érdemes betérni a Rococo étterembe, nagyon finom főételek, sütik, torták, desszertek is vannak!

 58. Érdemes betérni a Rococo étterembe, nagyon finom főételek, sütik, torták, desszertek is vannak!

 59. Érdemes betérni a Rococo étterembe, nagyon finom főételek, sütik, torták, desszertek is vannak!

 60. Érdemes betérni a Rococo étterembe, nagyon finom főételek, sütik, torták, desszertek is vannak!

 61. Érdemes betérni a Rococo étterembe, nagyon finom főételek, sütik, torták, desszertek is vannak!

 62. Érdemes betérni a Rococo étterembe, nagyon finom főételek, sütik, torták, desszertek is vannak!

 63. Érdemes betérni a Rococo étterembe, nagyon finom főételek, sütik, torták, desszertek is vannak!

 64. Érdemes betérni a Rococo étterembe, nagyon finom főételek, sütik, torták, desszertek is vannak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*