Áramkimaradásokat okozott a jegesedés Montreálban

A hirtelen nagy mértékű lehűlés, a szél és a jégeső nehezíti az emberek életét Montreálban, ahol Vasárnap több mint 150 ezer háztartás maradt áram nélkül. Az áramkimaradásokat a jég súlya alatt összeroskadó súlyos faágak okozzák legtöbbször, melyek lehullva az elektromos hálózatot teszik tönkre és közvetlenül veszélyeztetik az emberek épségét is.

7 napos időjárás-előrejelzés Montreálra ( és még 10 millió egyéb helyre)

 Montreálban és a környező településeken az ónos eső és a hó okoz rendkívül veszélyes, csúszós útviszonyokat. Az utak és járdák takarítását nagy erőkkel, 2200 munkagéppel és 3000 munkással folytatták hétfőn reggel. A hétvége óta tartó extrém időjárás eddig 20 millió dollárjába került a városnak.  A Hydro-Québec hétfőre már a legtöbb helyen helyrehozta az elektromos szolgáltatást, de még mindig 2500 háztartásban nincs áram.

 Több repülőjáratot töröltek illetve késésekre lehet számítani a Pierre Elliot Trudeau nemzetközi repülőtéren is. A Via Rail vasútjai vasárnap menetrend szerint közlekedtek, de érezhetően megnövekedett a vasúton közlekedők száma, hiszen sokan nem tudnak vagy nem akarnak repülővel, illetve gépkocsival közlekedni.

 Hétfő délután -17 fokra is hűlhet a levegő, de egész héten tartósan -10 fok alatti nappali hőmérsékletekre lehet számítani Montreálban. Éjszakánként pedig akár -27 fokig csökken a hőmérséklet, amit a széllel együtt jóval hidegebbnek érzünk.

 Az autóval közlekedők a szokásosnál is fokozottabban figyeljenek a megváltozott út- és időjárási viszonyokra. Az utakon haladjanak lassabban és tartsanak biztonságos követési távolságot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*