A két négyzetméteres montreáli kávézó

LaDistributrice-winter

Egy lépcsősor alá szűkült be a La Distributrice kávéadagoló

Valószínűleg a montreáli La Distributrice kávézó Észak-Amerika legkisebb kávézója a maga két négyzetméteres üzlethelyiségével, amely méretét ellensúlyozva kreatív módon értelmezi újra az utcai kávévásárlás intézményét: Elsőosztályú designnal, saját betűtípussal és az ötletes pohárhordozójával túlnőtt fizikai korlátjain és lett kedvelt koffeinadagoló hely, nem is beszélve a kávék különleges zamatáról.

 A La Distributrice a Mont Royal metróállomás közvetlen közelében (ITT) található és a pofás kis kávéelosztó háromféle kávé szervírozásához nyújt elegendő helyet. Megtalálható az espresso, az americano és a latte is.

A montréali kávéfüggők egyik törzshelyének arculatáért az elsősorban brandinggel foglalkozó point stúdió felelős, azon belül pedig Gabriel Lefebvre kreatív igazgató és Rachel Lecompte szövegíró. Gabriel Lefebvre munkái között több izgalmas arculatot is találunk, melyek legtöbbje az egyedi tipográfiára épít.

A kartontálca, ami nem is tálca

Elvitelre szemrevaló kartontálca, ami nem is tálca

Nem csoda hát, hogy a La Distributrice is saját betűtípust kapott, ami a logó mellett az összes kávéhoz kapcsolódó terméken – papírpohár, névjegykártya, pohártartó, poháralátét – is megjelenik. Ezekkel válik a picinyke kávézó igazán egyedivé és emelkedik a méretben nagyobb és tágasabb társai fölé.

A forgalmas csomópontban elhelyezett koffeinállomás ugyan ülőhelyet, teraszt nem kínál a vendégeknek – így télen nem is nagyon hiányoljuk -, de hatékonyan ellátja a feladatát a lehető legkevesebb eszközzel. A cél az, hogy a reggeli rohanásban minél több embert kávéhoz juttasson, és ez sikerrel is teljesíti. Ha pedig a kollégákat is kényeztetni szeretnénk, a tervezők által újragondolt és inkább figyelemfelkeltőként alkalmazott pohártálcában – ami tálcának kevésbé nevezhető – több adagot is magunkkal vihetünk anélkül, hogy leforráznánk magunkat.

LaDistributrice-snow3

Észak-Amerika legkisebb kévézója

ladistributrice-cup

Egyedi betűtípust használnak valamennyi eszközön

LaDistributrice-snow2

La Distributrice

A kiszolgáló személyzet

A kiszolgáló személyzet még éppen elfér

Americano, Latte, Espresso

LaDistributrice-skicc

Tervrajzok: Kívülről, Felülről és Bentről

LaDistributrice-gif

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*