A költészet napja: A hamiltoni magyar iskola is részt vesz a határokon átívelő Online verselésben (Élő Videó – Livestream)

Április 11-én, József Attila születésnapja, a Költészet Napja alkalmából versfolyamot szervez a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSzC) és a békési kötődésű Veritas Kulturális Egyesület. A magyar idő szerint délelőtt 10 órakor kezdődött program során felvidéki, kárpátaljai partiumi, erdélyi, vajdasági magyar tannyelvű, és a BSzC-hez tartózó békéscsabai iskolák diákjai mondanak verseket.

A versfolyamon, az eddigi jelentkezések alapján több mint ötven diák vesz részt, akik magyar költők műveit adják elő. Az internet segítségével valóságos összefogás alakult ki, hiszen a békéscsabai és a határon túli diákok mellett a diaszpórából is láthatunk, hallhatunk majd verseket, mert a versfolyamra bejelentkezett a kanadai Hamilton városának egy magyar nyelvű iskolája, több oktatási intézmény Ausztriából, sőt képviselteti magát a programon New York magyarsága is.

A versfolyamot az érdeklődők élőben követhetik a világhálón. A közvetítés műszaki hátterét a békéscsabai Médiacentrum Kft. biztosítja és a világ minden táján nyomon lehet követni:


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*