A bezárás előtti utolsó hétvége a budapesti vidámparkban (+video)

 Szeptember 30.-án végleg bezár a 175 éves budapesti vidámpark, hogy helyét átvegye a Fővárosi Állat- és Növénykert. Egyik szemünk sír a másik nevet, hiszen nem csak gyermekkorunk szépemlékű helye, de még szüleink és nagyszüleink is ifjú korukban megfordultak a játékokon. Viszont vitathatatlanul elavult eszközei már évek óta nem vonzották a látogatókat, és az árak sem voltak olyanok, hogy megérje fentartani. Egy kétgyermekes család egy egész vagyont hagyhatott itt egyetlen látogatás alkalmával, ezért kuriózum volt a gyermekeknek, ha ide eljuthattak. A megújulás szempontjából viszont örömteli, hogy az elavult játékok helyét az állatkert veszi át, és egy modern parkot hoznak itt létre.

Budapest nem marad vidámpark nélkül, hiszen Újbudán épül fel az új szórakoztató park, amely inkább hasonlít majd a nyugateurópai parkokra, mint a ’80-as éveket idéző városligeti létesítményre. Nemcsak hullámvasút és körhinta lesz itt, de még síelni is lehet, vagy épp csónakban lesiklani egy vízesésen. A park kétszer akkora lesz, mint a városligeti vurstli. A beruházó cég 20 évre vette bérbe a XI. kerületi önkormányzattól a 13 hektáros Duna-parti területet a 18-as villamos végállomásánál.

Utoljára azonban tegyünk egy gyors látogatást a régi parkban, a varosban.blog.hu jóvoltából.

Ilyen lesz az új Vidámpark Újbudán

 

Ilyen lesz az állatkert a régi vidámpark helyén, de még erre pár évet várni kell

A Vidám Park közepén Európa legnagyobb, kéthektáros biodómja, a Pannon Park és annak 1,5 hektárnyi külső kifutói kapnak majd helyett. Ez egy fedett, nagy belmagasságú szubtrópusi csarnok állatokkal, növényekkel, vízi szafarival, kalandpályával, játékokkal és a Pannon-tenger Akváriummal – sorolta az újdonságokat Persányi Miklós (63), az állatkert igazgatója, aki elárulta: az új, amőbaszerű, füvesített üvegkupolás épület a tervek szerint 2017-re készül majd el. A kivitelezés részleteit azonban még homály fedi.

– Az biztos, hogy a már meglévő állatkerthez hasonlóan a biodómot is a Széchenyi fürdő termálvizével fűtjük majd – jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón Persányi.

 

One comment

  1. Nadi Es Tata

    Sajnalom egy emlekkel kevesebb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*