A 3+2 együttes két hónapos Észak-amerikai turnéja már az elején véget ér? (+KMTV interjúk)

Gyakran járnak a különböző magyar zenekarok Kanadába és az Egyesült Államokba, hogy a helyi magyar közösségek előtt egy kis hazai zenével szórakoztassák, mulattassák a közönséget.  Ezúttal a lakodalmas rockzenét játszó vajdasági 3+2 együttes kelt át az óceánon és mindjárt az Észak-amerikai koncertsorozatuk legelején reflektorfénybe kerültek azzal, hogy a főszervező – a zenekar elmondása szerint – lelépett a pénzükkel és a csapat magára maradt az első kanadai koncertjüket követően. Pedig a hivatalos programban közel 30 helyszín szerepel – Detroittól Vancouverig, Los Angelestől Las Vegasig. 

Korábban: A New York-i Magyar Házban koncertezett Hobo, az ottani szervező pedig lelépett a bevétellel

A zenekar 2015. márciusáig tartó kanadai és amerikai turnéját az Arizonában bejegyzett Pongratz Entertainment Inc. tulajdonosa – Pongrátz András szervezte aki korábban is szervezett turnét a csapatnak, igaz akkor csak az Egyesült Államokban, de más koncerteket vagy kulturális eseményeket is eddig megbízhatóan, komolyabb probléma nélkül hozott össze.

Megkerestük a főszervezőt, Pongrátz Andrást, aki a következő információt osztotta meg velünk:

” A Kanadai Magyar Hírlaptól is kaptam hasonló kérelmet és elég hosszan megválaszoltam. Engedelmével azt a választ csatolom az általam szervezett turnéra vonatkozó történetekről a Kanada Világa portál részére is:

A megegyezés szerint a zenekarnak a szilveszter esti fizetése 3.000 kanadai dollár, ami a szerződésbe írva van. Bugyi Zoltán (A zenekar vezetője) kezébe adta az én megbízottam Kuti Sándor 5.000 amerikai dollárt Budapesten. Ez 2.000 plusz, mint ami járt a szilveszteri koncertért (Ez nem pontosan így van, hiszen a kanadai dollár nem egyenlő az amerikai dollárral – a szerk.) Ezen felül én fizettem a 4 repülőjegyet Belgrád és New York menettértit, de mivel nem volt meg a vízumuk, így nem jöhettek Amerikába. Kanadába kellett jöjjenek és másik két Belgrád – Torontó menettérti jegyet kellett nekik vegyek. Ezen felül hoztam Magyarországról sofőr segítséget nekik, akik végig kísérték volna őket a több mint két hónapos turnén, természetesen az én költségemen. Nem is beszélve a több mint 5.000 dollárért Amerikában vásárolt hangszerekről és technikáról, amit ők választottak ki, és én fizettem azokat.

Kuti Sándor készen volt a 3 plusz 2 zenekart végig vinni a turnén és én készen voltam a szerződésbe megállapodott fizetést koncertenként nekik fizetni. A szilveszteri koncert után olyan követelésekkel jöttek elő, melyeket nem voltam hajlandó vállalni és ezért a 3 plusz 2 zenekar lemondta a turné folytatását. Tehát a 3 plusz 2 zenekar “diktátora” lépett le az én 2.000 plusz amerikai dollárommal, és sok szerencsét kívánok neki és annak aki elviszi őket az általam szervezett turnéra. Sajnálom, hogy ki kellett teregetni a piszkos holmit, de Bugyi Zoltán akarta így. Szégyellheti magát.”

Médiapartnerünk a Kanadai Magyar Televízió megszólaltatta mind a két felet. Elsőként Bugyi Zoltánnal, a 3+2 együttes vezetőjével készített interjút Maros Zoltán:

majd Pongrátz András szervezővel és Kuti Sándorral készített interjút a Kanadai Magyar Televízió a kialakult helyzettel kapcsolatban.


A Pongrátz név ismerős lehet, hiszen András annak a Pongrátz Gergelynek a testvére, aki 1956-os forradalom idején a Corvin-közi felkelőcsoport parancsnoka is volt és a szovjet megszállók ellen harcolt a szabadságért a testvéreivel és más fiatalokkal együtt. A Jobbik 2012-ben egy érdemkereszt alapításáról döntött, amelyet minden évben annak ítél oda, aki véleménye szerint a maga területén olyan kimagasló teljesítményt nyújtott az összmagyarság ügyében, amely egyedülálló. A díjat Pongrátz Gergely szabadságharcosról nevezték el, aki a Jobbik Magyarországért Mozgalom alapításában is részt vett.

6 hozzászólás

  1. Most akkor jonnek Vancouverbe a honap vegen vagy nem???

  2. Ezek ossze vissza beszelnek. Először azt mondja le leptek a penzel aztan meg azt hogy tartsak meg a penzt es vége. Most ki mond itt igazat?

  3. Januar 24en jonnek Calgariba

  4. Januar 24en jonnek Calgariba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*